Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szerintetek mi történik a...

Szerintetek mi történik a halál után?

Figyelt kérdés

Mostanában sokat foglalkoztat, hogy mi történhet a halál után. Nagyon szeretném hinni, hogy létezik a reinkarnáció, sok hitelesnek tűnő történet található az interneten, de mégis az tűnik a leglogikusabbnak, hogy semmi sem lesz utána, szimplán megszűnünk létezni, ami nagyon ijesztően hangzik számomra. Sokan akik meghaltak pár percre, beszámolnak arról, hogy láttak az elhunyt szeretteiket, esetleg Istent, fényes alagutat stb., de szerintem ez csak halucináció, olvastam is valahol, hogy az agy a halál beálltakor, vagy a halál beállta előtt, nem emlkészem pontosan, halucinogén anyagokat termel. A reinkarnációs történetek, hogy kisgyermekek emlékeznek az előző életükre, hitelesnek tűnnek, legalábbis némelyik, de a kisgyerekeknek erős a képzelő erejük, lehet csak kitalálják ugymondd.

Sokak tapasztalnak elhunyt szerettük halála után paranormális jelenségeket, vagy mintha az elhunyt jeleket küldene nekik, gondolok ezalatt furcsa történésekre például (nem tudok más példát felhozni, ezt tiktokon láttam) egy lánynak elhunyt az édesapja, akinek volt egy jellegzetes beceneve, amit a temetés után a lány látott egy autónak a rendszámában, ilyenekre gondolok, nem a legjobb példa volt, de remélem értitek mire gondolok. Ezek is csak véletlen egybeesések lennének?

Ti miben hisztek? Érdekel nagyon, hogy mások hogyan vélekednek ezzel a témával kapcsolatban.

dec. 29. 18:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem körülbelül az, amikor alszol álmodás nélkül és kész.

Bármi van utána, arról Te nem tudsz, de szerintem nincs semmi, mint mikor, mint írtam, alszol mélyen. Lekapcsol a tudat, ennyi.

dec. 29. 19:12
 2/13 anonim ***** válasza:
80%
Olyan mint az alvás csak nem ébredsz fel tobbé
dec. 29. 19:12
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Megszunsz letezni

Elhamvasztanak és csak egy marék hamu marad utánad

dec. 29. 19:13
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Megszűnik a tudatod, meghalsz, vége, nulla, semmi.

Nincs se pokol se mennyország, nincs nirvána, nincs reinkarnáció.

Vége.

dec. 29. 19:31
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha halál után látsz valamit egy olyan 10 percig az agyad lejátsza az emlékeid plusz hozzá csatol egy két dolgot, gyakorlatilag olyan mintha álmodsz, csak valószínűleg erre már nem fogsz emlékezni mert nem fogsz felébredni. Nyilván ez csak akkor van ha a halálkor nem semmisül meg az agy tehát nem robbanás vagy ilyesmiben haltál meg. Tehát az hogy valaki fényt, a szeretteit látta az ezzel magyarázható.

A halál után vagy semmi van vagy reinkarnáció, de a reinkarnációt sem úgy kell elképzelni mint ahogy a vallások írjak hogy a lélek kijön a testedből azt átmegy majd egy másikba, ennél valószínűleg jóval bonyolultabb dolog van a háttérben amire még nem találtak a tudósaink semmi infót. Ha semmi van a halál után akkor te azt nem fogod tudni, tudom nehéz elképzelni ezt, de nem leszel tudatodnál nem fogod tudni, érezni hogy te halott vagy.

dec. 29. 19:39
 6/13 anonim ***** válasza:
0%

"de a reinkarnációt sem úgy kell elképzelni mint ahogy a vallások írjak hogy a lélek kijön a testedből azt átmegy majd egy másikba, ennél valószínűleg jóval bonyolultabb dolog van a háttérben amire még nem találtak a tudósaink semmi infót"

Akkor miért gondolod, hogy van bármi, és főképp miért bocsátkozol olyan feltételezésekbe - amiket ráadásul tényként közölsz - hogy hogy kell vagy nem kell elképzelni valamit?

dec. 29. 19:44
 7/13 A kérdező kommentje:
És ti nem féltek tőle? A haláltól. Nekem olyan ijesztő a semmi. Tudom, hogy akkor már tök mindegy, mert úgysem tudom mi van, de akkor is nagyon ijesztő
dec. 29. 20:03
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintünk?, kit érdekel?, Téged se érdekeljen, hisz mindegy lesz. Nem fog fájni, csak az itt hagyottaknak, elvileg...
dec. 29. 20:05
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

#7 felesleges olyan dolgoktól félni amik így is úgy is be fognak következni, de ne csak halálnál gondolj erre hanem csak egy példa: kollégista leszel és félsz a kollégiumtól az idegenektől. Ne félj, mert úgy is meg fog történni, és hidd el nem lesz olyan kegyetlen mint amilyennek tűnik.

#8 maga a halál nem fájdalmas csak az oda vezető út. Nem mindegy hogy álmodban leáll a szíved vagy megfulladsz a vízben.

dec. 29. 20:20
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
A halál után az vár, ami a születésed előtt volt: az abszolút semmi, tudattalan (nem)létezés. Félni pedig azért félnek tőle sokan, mert ez ösztönös. Illetve remekül fogalmazott a kilences, nagyon nem mindegy, hogy hogyan hal meg valaki. Sajnos néztem már végig hetekig tartó haldoklást, és az nem valami szép látvány, de olyankor a haldokló nincs már a tudatánál, legfeljebb időnként pár percre. Ez nem egyenlő azzal, hogy elalszol álmodban, vagy elcsap a villamos, vagy fejbe lőnek. De a vége minden verziónak ugyanaz: a megsemmisülés.
dec. 29. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!