Regisztrált már itt valaki az ügyfélkapu+-ra? Mi a véleményetek erről a kötelező váltásról? Egy ismerősömnek sikerült, kb. 4 óra hosszat kínlódott vele, pedig nem kezdő. Nem érdemes-e inkább a Dáp-ra regisztrálni?
Nem szűnik meg, ne írd már be minden ilyen kérdés alá ezt a félreinformálást. Itt már kijavítottak egyszer:
https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdese..
Én elfelejtettem a QR kódot elmenteni, most mi a francot csináljak? Mi történik, ha nincs meg a QR kód? Egyébként sikeres volt az ügyfélkapu+ regisztrációja.
Köszi, ha válaszoltok!
#12: A google authenticator tud importálni-exportálni már meglévő bejegyzéseket, és felhőbe is menti azokat. Amíg Android-Android rendszerek között költözöl, simán átviszi a bejegyzéseket, vagy a hamburgermenü (három vonal)/kódok átvitele funkcióval generál egy QR-kódot ami egy másik eszközön beolvasható. Mindkét esetben átviszi úgy a felvett bejegyzéseket, hogy már nem áll rendelkezésre az eredeti QR-kód.
Ha mégis szeretnéd elmenteni, akkor az egészet újra kell kezdeni: az Ük+ regisztrációkor kapott törlőkóddal megszünteted a hozzáférést, és újra beregisztrálod. Mivel új QR-kódot és tokent generál a rendszer, a hitelesítőben lévő bejegyzést is törölni kell, és újra felvenni.
A létrehozási lépéseknél a QR-kód elvileg egy fénykép, azt simán kép mentése másként módon elmented (ha nem sikerült, akkor képernyőképként el tudod menteni: Winkey+Printscreen). Alatta lesz egy gomb, hogy "nem tudom beolvasni a kódot". Azt is kapcsold be, és akkor fedi fel azt a tokent, amin a QR-kód tartalma alapul. Ezt szintén mentsd el, mert az autentikátor alkalmazások, programok, weboldalak ezzel a kóddal ismerik fel a profilodat.
Majd kapsz egy új törlő kódot az új regisztrációhoz. Azt is mentsd el, mert ha ezt elhagyod, akkor csak személyesen tudod törölni vagy újra regisztrálni a hitelesítést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!