Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Egy kitünő tanuló hogyan áll,...

Egy kitünő tanuló hogyan áll, ahhoz hogy kitünő? Reagálnátok néhány dologra?

Figyelt kérdés

Szóval, én, alapvetően nem értek ezzel egyet.

Mert:

-szerintem nem tesz hozzátok sokkal többet.

-egy jogász esetén (se) érdekel senkit, hogy hanyas volt biológiából, stb.

-hülyeség megkérdezni állásinterjún, hogy kitűnő volt-e?

-valószinűleg ugyanúgy 8 órás munkahelyed lesz, mint egy 3-mas tanulónak...

-ez "a rendszer" arra készít fel, hogy az "oktatás" után a köv. 40 évedet másnak dolgozd más helyett

-az iskola rendszerén túl semmit nem fogsz ezzel elérni

-stb. stb.

dec. 17. 17:31
 1/7 anonim ***** válasza:
49%
Te csak irigy vagy a kitűnőkre.
dec. 17. 19:18
 2/7 A kérdező kommentje:

Részben igen, igazad van, DE egy állásinterjút úgy kezdesz, hogy kitűnő voltam, önéletrajzban hogy néz ki?!?!??!

Míg aki fiatal "hülye" volt, de eljárt bulizni, voltak barátai, megtanult főzni.

dec. 17. 19:43
 3/7 anonim ***** válasza:
90%

A barátkozás, a bulizás valamint a tanulás nem zárják ki egymást.

Eleve ott kezdődik, hogy ha kettes tanuló vagy, akkor gyárba, operátori melósnak fogsz felvételizni.

Ha hármas-négyes, akkor technikusnak.

Ha kitűnő voltál, akkor elvégzel egy neves magyar egyetemet, és lehet, hogy már Erasmus alatt találsz külföldi gyakornoki pozíciót.

dec. 17. 19:47
 4/7 A kérdező kommentje:

Dr akár egy kettes lehet jó humánból. Értem ezt úgy, hogy humánból remekel "csak", míg a reál tantárgyakból bugdácsol.

Egy orvos nem lesz jobb orvos, mert tudja napra pontosan a francia forradalom történéseit, stb.

dec. 17. 19:55
 5/7 A kérdező kommentje:
+relatív nyertes a 4-es tanuló az 5-ös tanulóval szemben, hogyha nem áldozza rá az egész gyerekkorát, nem alakul ki nála pszichés probléma
dec. 17. 19:58
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, a kitűnő tanuló javarészt azért lesz az, mert a szülei arra nevelik, és már gyerekkorában is kitapossák belőle még a sz*rt is. Én sosem voltam/leszek az, ellenben azt is megtapasztaltam, hogy miért fontos tanulni. Az élet általában ennél összetettebb, és ha valaki a cipőfűzőjét sem tudja magának bekötni 16 évesen, akkor hiába jók a jegyei, az minden, csak nem kitűnő.
dec. 17. 20:54
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Azért jellemzően eléggé ritkán szoktak beleőrülni a tanulásba :)

Ezerből egy ilyen van, az is általában van, mert eleve van egy pszichés problémája, ami valószínűleg mindenképp kijött volna rajta előbb-utóbb.

Én azt mondom, hogy inkább tanuljon valaki 25-28 éves koráig, mint a güzü, és legyen utána egy jó munkája, jó élete, pénze... mint hogy valaki otthagyja a sulit 20-22 évesen valami szar eredménnyel, és utána csak minimálbéres vagy garantált bérminimumos melókon tengődjön.

"Egy orvos nem lesz jobb orvos, mert tudja napra pontosan a francia forradalom történéseit, stb."

Ez igaz, de mint írtam, eleve úgy kezdődik a dolog, hogy aki több pontot tud felmutatni, azt előbb veszik fel az egyetemre. És ha valakit azért nem vesznek fel orvosira, mert töriből mondjuk csak 3-as volt, az azért elég rossz érzés lehet.

dec. 17. 21:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!