Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi lehet az oka, ha messengere...

Mi lehet az oka, ha messengeren küldtem ez üzenetet valakinek, később volt fent de nem nézte meg,majd már nem volt fent az illető x órája ,és egyszercsak ott lesz a látta jel az üzenetemnél, miközben azt mutatja továbbra is hogy nem volt x órája.?

Figyelt kérdés
dec. 14. 18:15
 1/1 anonim ***** válasza:

Lényegtelen, jelentéktelen.

Megint egy rinya, hogy brühühü ignorálva vagyok s nem körülöttem forog a világ.

Mindenki akkor nézi meg s válaszol, amikor akar (vagy sem).

Nekem is van, hogy megnézem mit írtak, de ha nem életbevágó később válaszolok, mert dolgom van. Első a real élet, a real jelen s jelenlévők. Legyen az munkától egészen adott emberekkel való szabadidő töltése.

Nálunk nem elfogadott (általam se) az, hogy valaki a társaságban telefont nyomkod, holott ott vagyunk egymásnak a jelenben.

Pl nehezen végre összefutottunk, mert bizony a felnőtt életben nehezebb időt szánni egymásra. Család, meló, kilóméteres távok (mi esetünkben más országok)...

Tiszteletlenség telefonon nekiállni levelezgetni, amit bármikor meg tudsz válaszolni, mert ott van neten és tiszteletlenség a megbeszélt időpontos emberekkel s önmagunkkal szemben, hiszen időt szántunk egymásra offline-n.

Ezt egyre kevesebben érzékelik s kezelik külön.

Az internet elmosta az egészséges határokat és rengeteg kapcsolati minőséget roncsol.

A net által van biztosítva egy amolyan 0-24-es elérhetősége az embereknek, s tudni kell elszakadni tőle. Tudni kell a real életet élni, kezelni, másokra, önmagunkra tényllegesen időt szánni, ami előre visz igazán az életben s mélyíti a kapcsolatokat a személyes kontakt.

Ne akarj te se a neten rácsimpaszkodni valakire.

Ha ismered menj el talizni vele, de ha csak valami nem kívánt egyed vagy számára azt pedig fogadd el és tartsdt tiszteletben. Persze a ghosting se egy korrekt megoldás.

De az is megeshet, hogy elfelejtette, hogy írtál neki.

Nálam is megesik.

Nem tudjuk ki vagy s milyen kapcsolatban vagy az illetővel, hiányzik a teljes kontextus. Így pedig tippelgetni lehet csak a nagy homályban tapogatózva.

S így ne is várj választ.

Na meg ez csak a te aspektusod, nem tudjuk, hogy az illetővel mi van, mi történt stb.

Velem volt olyan is, hogy balesetet szenvedtem. Agyrázkódással feküdtem az úton, úgy hogy se beszélni, se látni nem tudtam olyan szinten sérült átmenetileg az agyam.

Este mire hazavittek:

Azt láttam, hogy egy látásból ismert fsz rengeteg üzenetet hagyott fb-on és bizony már-már számon voltam kérve...

Nah, állj! A saját anyám se kérhet számon, nemhogy egy random ember.

Leteremtettem a francba és elküldtem a picsuszba.

Ugyanis, ha fontos nekem valaki vagy udvarolni akarok, mert tetszik azzal nem viselkedek így.

Az, hogy felvillan a zöld vagy akármilyen pötty a neten az adott platformokon az nem egyenlő azzal, hogy szabad a pálya és ráér az ember!

Vagy azt se jelenti, hogy most ő akar levelezgetni stb.

Elég csak a teló kijelzőjét aktiválni pl idő megnézésére, akkor is jelez pl discord.

Kb telefon kinyomása után pár percce el is tűnik a jelzés.

Vagy pl ha itthon dolgozok a műhelyben szoktam laptopról berakni zenét, tananyagot stb-t. Akkor is elérhetőt jeleznek fb, dc stb, mert maga az eszközön nyitva vannak automatikusan és nem fogok mindig ki be jelentkezgetni se rajtettbe rakosgatni magamat.

Az olyan embereket pedig offolom, akik számon mernek kérni, nincsen bennük tisztelet, elfogadás.

Online-n nálunk tök alap, hogy mindenki akkor válaszol, amikor kedve, ideje engedi, akarja.

Egy valakivel vagyok elnézőbb, a párommal. De pl ha baráti talin vagyok előtte úgyis tudja hova megyek és felajánlom jöjjön, ha van kedve. Ha helyszín változik, azt megírom, ennyi. Hogy tudja merre vagyok s ha mégis meggondolja magát, jöjjön csak. Volt rá nem egy pl.

Ha dolgozok, akkor meg szintén tudja hol vagyok, szabad bejárása van. Másoknak nem!

Sőt, harapok, ha zavarnak meló alatt. Párom pedig része a melónak is. Alapon pedig szeretem, ha velem van.

Lényeg: hogy ennek ellenére is a real életben vannak a tettek és még vele se kezdek el levelezgetni társaságban, munkában stb. Mindketten ezen mentalitáson vagyunk, így problémát se okoz, mint pl exemnél. Ő is ilyen kérdéseket irogatott, s ez alapján kért számon , generálva a felesleges feszültséget. Mondtam is neki: tudod mindig, hogy hol találsz meg, titkolnivalóm abszolute nincs, nyitott könyv vagyok. Bármikor jöhetsz spontán is.

(Mert ugye bemesélt magának dolgokat...)

Szóval nagyon nem mindegy a teljes kontextus és kapcsolat mélysége.

Alapon pedig felesleges kiakadni, hisztizni online dolgon. Főleg akkor, ha pl nem kívánt egyed vagy.

Ám kontextust is felesleges leírnod, mert még mindig csak a te aspektusodat tudnánk, ismernénk meg.

Mindezt magadban rendezd szépen. Vagy az illetővel, ha ismered real-ban.

De semmiképp sem kérheted számon! Önálló, szabad ember jogokkal.

32N

jan. 28. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!