Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ügyfélkapu+ kétlépcsős azonosí...

Ügyfélkapu+ kétlépcsős azonosítás két eszközön?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ügyfélkapu+ kétlépcsős azonosítással érhető el. Ehhez kell egy kódgenerátor. Telefonra letöltöttem a Microsoft Authenticatort. A leírás szerint “összekapcsoltam” és be tudtam lépni az ügyfélkapu+ba.

Viszont a telefont lecseréltem egy újabbra. Arra is letöltöttem a kódgenerátort, majd az ügyfélkapu+ban beállítottam, hogy az új telefonnal is be tudjak lépni. Ez 1x sikerült!

Azóta viszont nem tudok belépni, a kódgenerátor 6 jegyű számát nem fogadja el az ügyfélkapu+! Az alkalmazás meg a nevemet is kiírja szóval az elméletileg jól megy.

Mi lehet a gond?

dec. 9. 13:07
 1/3 bazaltkaroly ***** válasza:

Én Google Authenticatorral használom, és hasonló problémám volt, hátha segít.

A két készüléket egyszerre kell hozzáadni az oldalhoz. Ha van két telefonod, és az elsőre megcsináltad, majd utána a másodikra, akkor csak a másodikon fogsz tudni belépni, mert az elsőt elfelejti. Ha a mindkettőt akarod, akkor megint lépj be az ügyfélkapu pluszba, és mikor megjelenik a QR kód, akkor mindkettőt telefonon olvasd le. Így már mennie kell.

Nem tudom, hogy a Microsoft authenticatorral is így működik-e, de ha nem, akkor válts a Google-ra.

dec. 9. 17:31
 2/3 A kérdező kommentje:
Sajnos most már beszívtam. Hülye fejjel töröltem az első telefonról a kódgenerátort, hátha az kavar be. Sajnos nem, így már egyáltalán nem tudok belépni, mert a második kódját nem fogadja el az elsőre meg letöltöttem újra, de ki van jelentkezve. Szóval jól megszívattam magam…
dec. 9. 20:06
 3/3 bazaltkaroly ***** válasza:
Elméletileg ha megvan a jelszavad, akkor bármikor újra regisztrálhatod az Ügyfélkapu pluszt. Próbáld meg a Google authenticatorral.
dec. 10. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!