Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mennyire kerülhet bajba az...

RauchMyTea kérdése:

Mennyire kerülhet bajba az ismerősöm? Mennyire veszik ezt komolyan a rendőrök?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Korábban feltettem egy kérdést ide, jöttek is rá válaszok. Most egy másik kérdésem lenne. Régi ismerősöm megszedi magát csalásokból, de helyette vagy nem azt küldi el (mint említettem, utánzatot, vagy nem teljesen ugyan azt), vagy csak egy képet az adott termékről. Egy srác már felhívta rá a figyelmét, hogy vissza kell adnia a pénzét (50e forint), vagy rendőrségre viszi az ügyet. Régóta ismerem a tagot, felhívtam rá a figyelmét, hogy baja lesz belőle, de elvakítja a könnyű pénzszerzés. Nem akarom, hogy baja származzon a hülyeségéből. Mennyire veszik ezt komolyan a rendőrök? Kiröhögik a kapitányságon a Marketplace-es vásárlót, hogy balek volt, vagy kaphat valamit az ismerősöm?

dec. 8. 17:47
 1/8 anonim ***** válasza:

Komolyan veszik, elvileg van egy alsó értékhatár, amikortól megindul az eljárás, de ehhez nem kell, hoyg EGY valakinél legyen ez az összeg, ha többen reklamálnak, akkkor összeadódik.

Egyébként meg ahol árulja ezeket, ott is be lehet jelenteni, az oldal is zárolja, illetve adott esetben feljelenti

dec. 8. 18:06
 2/8 anonim ***** válasza:
30%
Börtönbe kerül majd ha elkapják. Az áldozat szemében semmenyire nem veszik komolyan, ö bukta a pénzét fixen, a rendőrség majd kiveri a pénz a csalóbol aztán zsebre vágja, ilyen színvonalon van a Magyar igazságszolgáltatás.
dec. 8. 18:09
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha nem lenne következménye, mi gátolná meg az embereket abban, hogy így verjenek át másokat? Összeomlana a magánszemélyek közötti kereskedelem, ha 10 vásárlásból 9 átverés lenne, és mindenki búcsút inthet a pénzének, mert 'így járt'.
dec. 8. 18:31
 4/8 anonim ***** válasza:
21%
Szárazon nem fogja megúszni, de az is biztos hogy az áldozatok hideg vizet ihatnak a pénzükre. Mindenki beszpja, de főleg az ismerősöd.
dec. 8. 18:35
 5/8 anonim ***** válasza:
#4 Nem feltétlenül, mivel polgári peres úton mókásabbá válik a buli.
dec. 8. 20:56
 6/8 anonim ***** válasza:
42%

Még hànyszor írod ki?

Én 500 forintott buktam egy csaló miatt. Voltam bent tanúskodni (nem én voltam a felnelentő). Kb. 30 áldozata volt, ugyanekkora összegekkel. Ősszevonták az ügyet. A végkifejletről nem tudok.

Legyél tökös, vidd el majd a balhét. Csak a szappanra vigyázz!

dec. 8. 22:10
 7/8 anonim ***** válasza:
22%
Semmi baja nem lesz. Ilyen a magyar jog. Bunozoknek kedvez!
dec. 9. 08:17
 8/8 anonim ***** válasza:
42%
Tudsz róla hogy mit csinál, mégsem teszel ellene....remélem megrángatnak téged is "bűnrészesség" miatt :D
dec. 9. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!