Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Nyilvános WC-k ajtaján alul...

Nyilvános WC-k ajtaján alul miért lehet belátni?

Figyelt kérdés
Munkahelyen pl simán meglehet ismerni cipő alapján ki trónol
dec. 7. 23:34
 1/8 anonim ***** válasza:
Ezen már én is elgondolkodtam párszor, hogy miért nem csinálnak normális méretű ajtókat
dec. 8. 00:58
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert így egyszerűbb és olcsóbb kivitelezni. Sokkal drágább lenne falakkal és padlóig érő ajtókkal.
dec. 8. 03:06
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

2#

+1

Ezen kivul biztonsagi okai is vannak.

dec. 8. 03:17
 4/8 anonim ***** válasza:
#3 Részleteznéd, hogy mit értesz ez alatt? Például könnyebb berúgni az ajtót, ha valaki ott rosszul lesz? Lehet benne igazság, de amit én eddig láttam nyilvános vagy munkahelyi wc-t, szinte mindnek nyitható volt a zárja kívülről egy lapos csavarhúzó(vagy másegyéb hasonló eszköz) segítségével. Vagy ami lepukkantabb, ott belülről tudja reteszelni az ajtót aki bemegy, az esetben viszont irreleváns, hogy van-e az ajtó alatt rés. Illetve nekem még a szellőzés jutott az eszembe, mint érv, mivel ha teljesen zárt lenne az összes fülke, akkor azt is meg kellene ugye oldani minden egyes fülkében, ami szintén nem lenne olcsó mutatvány.
dec. 8. 03:31
 5/8 anonim ***** válasza:
66%

A szag - illetve a szellozes - is egyfajta biztonsagi kerdes (peneszesedes, bakteriumok a levegoben, stb.)

Ezen kivul az ajto alatt latod, es el tudod donteni, hogy valakinek bent szuksege van-e segitsegre vagy sem pl. szivinfarktust kapott es azert nem jon ki mar fel oraja, mert nem tud felallni, vagy csak a 200 oldalas oneletrajzat irja egy uj allaspalyazatra. Es akkor nem kell ratorni az ajtot.

Szinten, ha veszhelyzet van, pl tuz vagy hasonlok, akkor jobban lehet uvolteni, hogy tuz van, kifele mindenki, mint egy teljesen zart fulke eseten. Es meg van 50 egyeb szempont, de hidd el, hogy az egyszerubb es olcsobb kivitelezes mellett biztonsagi elonyei is vannak.

dec. 8. 04:02
 6/8 anonim ***** válasza:
67%
Felmosni is könyebb
dec. 8. 05:05
 7/8 anonim ***** válasza:
66%
Foglaltság messziről látszik.
dec. 8. 16:02
 8/8 anonim ***** válasza:
#7 Mert a kívülről is láthatóan elfordított elfordított záron, vagy a felette látható piros jelzésen másképp nem észrevehető? Olyan hülye meg mindig van, aki mindezek ellenére nekiáll tépkedni az ajtót, és csak utána teszi fel a kérdést, hogy van-e bent valali.
dec. 8. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!