Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szándékosan tudva, hogy...

Szándékosan tudva, hogy megbántom istent bűnt követtem el, és közvetlen a cselekdetem után bocsánatot kértem, így is megbocsát isten?

Figyelt kérdés
A katolikus kereszténység szerint

dec. 1. 18:17
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha őszintén megbántad, amit tettél, Isten megbocsát.

De a legjobb, ha elmész gyónni, és úgy végképp megszabadulsz ettől a tehertől. Isten végtelenül jóságos és irgalmas, egyáltalán nem haragtartó, ne aggódj.

Mind követünk el hibákat, bűnöket. Jézus pont azért jött el, és halt meg értünk a kereszten, hoyg ezektől megváltson minket. Gondolj bele, Isten annyira szeret Téged, hogy egyetlen Fiát küldte, aki meghalt azért, amit elkövettél, hogy ne kelljen szenvedned. Hidd el, ezalapján nehezen hiszem, hogy Isten ne bocsátana meg.

dec. 1. 18:49
 2/5 anonim ***** válasza:
0%

Nem. Istenre nem vonatkoznak azok a szabályok, amik az emberekre.

Ha számítana a bocsánatkérésed, nem kellett volna Jézusnak meghalni a kereszten.

dec. 1. 19:21
 3/5 anonim ***** válasza:
58%

Ez így álnokság.

Megbánásodnak igéretet is kell tartalmaznia, azt hogy kerüld a bűnre vezető utakat.Illetve őszintének lenni, hiszen látja a szívedet, nincs elbujás.

dec. 1. 19:39
 4/5 anonim válasza:
Attól függ, hogy milyen bűnt követtél el.
dec. 1. 20:32
 5/5 anonim ***** válasza:
28%
S katolikus egyház katekizmusa szerint az őszinte bánat helyettesítheti a gyónás.
dec. 2. 07:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!