Szerintetek ezek mennyit érhetnek?
Vannak családunkban számtalan olyan régiség amire nem tudjuk, hogy érhet-e valamit.. de van egy festmény ami 100 éve van a családunkban kb. Még Dédipapám kapta gazdag zsidó családtól, mert valami ellenőr volt és pénzt nem fogadott el, hogy ne buntesse meg valami komoly büntetést kapott volna az a zsidó ember. Aláírást nem tudtam kívenni, viszont próbáltam ki mókolni amiről csatolok szintén képet, ki festette? Illetve mennyit érhet?
Illetve van egy borostyánból készült dísz ami 900 gramm súllyal rendelkezik (lemertuk) valaki ért hozzá hogy mennyit ér?
Vidd el hivatalos felbecsülésre ezeket.
A faragványnak lesz nagyobb ára. Az első képhez sok hasonló jött létre abban az időben.
A második kép kb semmit nem ér.
Hasonló képeket 15 ezer ft körül árulnak, ill. régiségkereskedők 30 körül.
A faragvány nekem zsírkőnek tűnik, az értéke nagyjából hasonló.
#2-höz:
Nagyon, nagyon meglepne, ha borostyán lenne, akkor az értéke sokszorosa, de 99,9 %, hogy zsírkő.
A zsírkő könnyebben formázható.
Ekkora méretű borostyán igen-igen ritka.
A borostyán keményebb, átlátszóbb.
Keress rá a neten a zsírkő és borostyán faragványokra, szobrokra, látni fogod a különbséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!