Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit dolgozunk le Dec. 14.-én?

Mit dolgozunk le Dec. 14.-én?

Figyelt kérdés

Azt értem, hogy Dec 7.-én dolgozzuk le a 27-ét.De mire fel veszik el a következő szombatunkat is??

Nagyon gusztustalanul alakították a Decembert. Kinek jó ez így? Kapunk 1 nappal hosszabb "szabit" , cserébe két hétvége van tönkretéve teljesen. A gyárakban még megértem, hogy fontos ledolgozni, mert termelés van. De ahol nincs termelés, ott minek?!

tegnapelőtt 13:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Munkaalapú az ország berendezkedése... :D
tegnapelőtt 13:37
 2/12 anonim ***** válasza:

Dec 24-ét dolgozzuk a másik szombaton.

2 nappal hosszabb szabit kapsz 2 napért.

tegnapelőtt 13:44
 3/12 A kérdező kommentje:

Meg is látszik.... 🤣🤮

tegnapelőtt 14:06
 4/12 A kérdező kommentje:

Hát igazából nem kapok, mert már előre ledolgoztatják, tehát nincs "ingyen". Csak legalább nem ünnepek között kell szívni a munkával. Helyette szívni kell mindkét hétvégén.

Melyik kezembe harapjak bele?

De amugy Dec. 24 mióta nem munkaszüneti nap? Hát az már szenteste napja.

tegnapelőtt 14:12
 5/12 anonim ***** válasza:
December 24. talán a háború előtt volt utoljára munkaszüneti nap Magyarországon.
tegnapelőtt 14:51
 6/12 anonim ***** válasza:

Rosszul tudod, kérdező.

December 7. (szombat) munkanap, helyette december 24. (kedd) pihenőnap.

December 14. (szombat) munkanap, helyette december 27. (péntek) pihenőnap.

Az erről rendelkező jogszabály: [link]

A Magyar közlönyben ki lett hirdetve 2023. július 13-án: [link]

tegnapelőtt 15:18
 7/12 anonim ***** válasza:
Mivel december 24 nem ünnepnap, így a boltok nyitva tarthatnak ezen a napon. Egyes hírek szerint bolti dolgozók elkezdtek aláírást gyűjteni, hogy szenteste napja is legyen ünnep, de nem tudom, hogy ez hogy áll.
tegnapelőtt 17:04
 8/12 anonim ***** válasza:

Nem csak ők, és nem új keletű. Vannak országok, akkor dec. 24-is ünnepnap

A kérdező azért hiheti azt, hogy az volt, mert már sok-sok éve áthelyezéssel ledolgozzuk. Csak ilyen 6 napos hétvége nem volt korábban, de két áthelyezés gyakori volt.

Én még dec 31-én is dolgoztam este 8-ig, és egy nyomdában. És sokan mások is.

tegnapelőtt 17:15
 9/12 anonim ***** válasza:

#7 Tegnap elkaszálták a szavazási indítványt.

A kormány szerint ebben a gazdasági helyzetben nem engedhetünk meg magunknak még 1 ünnep napot (hát mégse dübörög?)

tegnap 07:22
 10/12 A kérdező kommentje:
Egy darab idióta miatt kaszálták el. De nem írták ki a cikkben a nevét, pedig jó lenne tudni... Nyilván az nem dolgozik, amikor nem akar. Ezeknek a semmirekellőknek semmi nem kötelető.
tegnap 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!