Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Kihez kell fordulnom, tudtok...

Kihez kell fordulnom, tudtok ajánlani valakiket, ha megakarok tanulni különböző szakmákat, azokon belül mester trükköket? Az okj-s, iskolás bohockodás nem érdekel, tapasztalatom szerint csak papírt ad, semmi gyakorlati tudást, nekem valós tudás kell.

Figyelt kérdés

Lényegében a ház építés generál érdekel. Vállalkozás indítása lenne a fő cél.

Apám kőmüves volt, az ő tudását eltanultam, de ezt még profi szintre szeretném vinni, vannak olyan dolgok amik nem profi szinten mennek, vagy egyáltalán nem tudok, Példál jó alapozás, és némi anyag ismeret fejlesztés is rám férne.

Villanyszerelőként dolgozom, és van ismerősöm is aki tud segiteni, az pipa.

Burkolás szintén tanultam apámtól, de azért ott is vannak hiányosságok (ott jelentősen több).

Érdekel még az ÁCS szakma, bútor és épület asztalos. (Ez autódidakta módon olvasgatok)

Épületgépészet.

Modern tehcnológiák is érdekelnek, energia hatékony, Önfenntartó épületek.

Napelem, nap kollektor, épületgépészet, okos otthon.

Célom egyrészt saját magam fejlesztése, másrészt a továbbiakban vállakozás formában is szeretném tudni, mint kivitelező.

Egyben partnert is keresek, akivel együtt tudnék dolgozni és ő is gondolkodik vállakozásban.

nov. 27. 12:46
 1/3 anonim ***** válasza:
És papirod honnan lesz? Miről van papirod?
nov. 27. 12:58
 2/3 anonim ***** válasza:

Hogyan akarsz vállalkozni ennyire semmi tájékozottsággal. Nincs a világon olyan ember, aki az összes építőipari szakmához egyformán magas szinten ért. Amiket felsoroltál, több olyan is van, amihez még a szakmunkásvizsga is kevés (adminisztratív részre gondolok, nem gyakorlat szerint).

Tulajdonosa lehetsz egy vállalkozásnak, de nem dolgozhatsz benne kivitelezőként.

A mesterfogásokat sem tudod megtanul és helyesen alkalmazni, ha az alapok nincsenek meg.

nov. 27. 14:03
 3/3 A kérdező kommentje:

1, pont erről beszélek, hogy nem kell nekem papír, tudás kell.

Villanyszerelői papír már van, vállakozás indításhoz az elég, a többi szakmához, ha vannak bedolgozó emberek, akkor meg fel lehet venni tevékenységi körnek, az adott szakmát, másegyként is partnerekkel együtt tervezem, nem teljesen egyedül. Így az adminisztrativ része rendben.

2, Alapok lényegében megvannak, nagyon sok mindent tudok, de vannak olyan dolgok amik kimaradtak, (vagy úgy gondolom ki maradtak)

Nekem igazából csak az a bajom, hogy amit végeztem iskola, a villanyszerelés, az egy használhatatlan időtöltés volt, ugyan azt vettük minden nap, kapcsoló és mágneskapcsoló bekötés... tehát nem vitték magasra a szintet, motor bekötés például nem is volt. Viszont magát a tudást ebből a szakmából megszereztem autodidakta modón és 5 évnyi aktiv villanyszerelésből, ipari és háztartási részről egyaránt, az okos otthon sem okoz gondot, fejlesztettem saját dolgokat is benne otthonra, meg erről nem csak okj-n tanultam, hanem középsuliban is.

De ezt a tudást amit felszedtem az elmúlt 5-7 évben, azt nem az iskola adta, hanem az élet, a munkahelyből szerzett tudások, más emberektől/ kollégáktól. Az oktatók nem sokban járultak hozzá sem a középiskolában, sem okj szinten.

Alapvetöen gyorsan tanulok, de ezek a képzések mind időpocséklások.

4 szakmát végeztem, amiröl OKJ-s papírom is van.

Cisco, hálozatépítő

Villanyszerelő

Informatikus,

Grafikus-animátor

Könyvelő(ebből nem vizsgáztam le anyagi gondok miatt, késöbb meg nem csináltam ujra)

Elektronikát meg 3 évig tanultam középiskolában. (plusz robotika 1 év)

és hiába voltam 5-ből 5ös, mindegyiknél, mégis kevésnek érzem a tudást, ami ez alatt a több mint 10-17 év alatt tanultam.

Szóval valami releváns tudás forrást keresek, ahol nem szorakoznak azzal, hogy angol, meg vállakozás ismeret, meg fölösleges töltelék orákkal pocsékolják az időmet. Vizsgák meg modulzárok meg egyéb baromságok, amivel a silány oktatási rendszerünk elöszeretettel bünteti a diákokat.

nov. 28. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!