Miért nem értik meg a szüleim hogy nem kell házasság vagy gyerek?
Sose volt még fium 33 éves vagyok és nem kívánom az emberi kapcsolatokat.
Szerintem semmi értelmük nincs.
Barátaim még sose voltak.Nem tudom elviselni ha valaki hozzám ér vagy megölel,megpuszil.
Nem ölelkeztem még soha,csók se volt ,érintkezni nem érintkeztem még senkivel.
Rajtam kívül is van olyan akit nem érdekelnek az emberi kapcsolatok?
Túl konzervatívak. Meg akarnak felelni ennek a hülye társadalmi elvárásnak, h alap, h van házasság, meg gyerek.
Valszeg faggatják őket, hogy: "mikor lesz már unoka?" és emiatt forszíroznák jobban, maguk miatt, de nem miattad.
Kifejezetten önző dolognak tartom másra erőltetni az ilyet, amikor egyrészt nem ők fogják megszülni, nevelni és fizetni. Mellesleg a gyereknek sem jó, ha úgy születik meg, hogy nem akarják.
Most pedig rád térve. Az embernek alapvető igénye a testi közelség. Ha ez az igény valakiben nincs meg, akkor ott minden bizonnyal a szülők miatt csúszott el a dolog és őhozzájuk vezethető vissza, ami miatt érthető, hogy különösen zavar téged ez, hogy pont ők erőltetnék ezt rád, amikor miattuk nem szeretnél sem házasságot, sem gyereket.
Lehet, hogy nem tudatosult ez igy benned, de jó eséllyel így van.
Függetlenül attól, hogy azzal az állásponttal értek egyet, hogy ha nem akarsz házasságot és gyereket, akkor ne legyen és ne is erőltesse ezt senki, mert nagyon rossz dolognak tartom, a sajàt érdekedben érdemes lehet az önismeretbe nagyobb energiát fektetned. Kideríteni, hogy miért alakulhatott így nálad, mert elképzelhető, hogy ezen kívül más gond is származhat belőle később (például teljes elszigetelődés az emberektől verbálisan is, ami értelemszerűen a megélhetési gondokon kívül depresszióhoz, teljes apátiához vezethet, végül akár öngyilkosságohz is.)
Van egy 32 éves (férfi) barátom akinél ugyanez a helyzet. Soha nem érintkezett még senkivel, pedig nagyon intelligens és a kinézetével sincs gond. Neki viszont abban a tekintetben szerencséje van, hogy a szülei legalább nem csesztetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!