Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Napelempark mellett lakni...

Napelempark mellett lakni mennyire kockázatos?

Figyelt kérdés
Az élettani hatásokra gondolok, vagymint elektroszmog, interferencia, stb, kb az ingatlantól 50 méterre kezdődik egy 5 hektáros napelempark. Vagy alaptalan az ilyen aggodalom? Aki esetleg körbejárta a témát attól várok választ. Köszönöm.

nov. 14. 00:56
 1/5 anonim ***** válasza:
39%
Ha naponta legalább másfél órán át rajtad van az alumínium sisak, akkor nem lesz gond.
nov. 14. 05:19
 2/5 anonim ***** válasza:
a medvespré viszi
nov. 14. 06:34
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Tudományos alapon sok kutatás nem lehet, mert maga a napelempark téma sem régi. Szerintem nem okoz ez gondot. Nem látom mi lehetne benne a kockázat.
nov. 14. 06:36
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
A DC nagyfeszültségű áram nem okozhat semmi problémát (kivéve ha megfogod), mert nincs lüktető elektromágneses tér. Az invertereknél lehet elektroszmog, ráadásul nagyfrekvenciás, mert az áramátalakító a 100 kHz frekvenciatartományban működik, de ezek engedélyezésekor szigorú előírásoknak kell megfelelni, amit laborban mérnek is. Ezt onnan tudom hogy engedélyeztettünk új invertert, és volt pér oldal mérési jegyzőkönyv. Végül is ezek az inverterek nem veszélyesebbek mint egy okostelefon, ha meg több sa 100 kW-os masinákról van szó akkor kb annyi a hatása mint az EON trafónak az utca végén.
nov. 14. 07:29
 5/5 anonim ***** válasza:

Dögmelegre számíthatsz. Nagy területen lényegében semmi árnyékadó, cserébe eg yhalom sötét felület. Nemtom mennyire van körbefásítva, állítólag kéne, de amennyire tudom, nem nagoyn tartják/tartatják be.

De persze ha parkoló lenne ott, akkor is hasonlóan sugározná a hőt, hisz a beton sem jobb.

nov. 14. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!