Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Online fizetésnél be adta a...

Online fizetésnél be adta a simplePay oldalt, meg adtam az adatokat majd külDtek egy sms-t, hogy ellenőrző kód Ez mi?

Figyelt kérdés
Évek óta nem vásároltam online, szóval lehet ez nekem új de most aggódóm, hogy ez valami lehúzós dolog...

nov. 10. 12:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

A bankod küldi, így hagyod jóvá a fizetést. Nem elég megadni a bankkártya adatokat, mert azt lopás esetén bárki más is beírhatná. Egy második faktor a mobilodra érkező kód vagy engedélykérés ami által jóváhagyod a tranzakciót.

Ez nem átverés.

nov. 10. 12:55
 2/14 A kérdező kommentje:
Be írtam a telefonszámot a ki hívott oldalra. A telefon szám +36 30 555 5497. Ők is kaptak ilyen sms-t és azt írták csalók. Úgy, hogy most fogalmam sincs mit csináljak.
nov. 10. 12:59
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Hol vasarolnal?
nov. 10. 13:03
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha a fizetés gomb lenyomása után kaptál SMS-t, és az oldalon ott a szövegdoboz ami várja a kód beírását, akkor világos az összefüggés.

A másik jel amiből látni fogod, hogy eltelik pár perc és kapni fogsz egy sikertelen tranzakció e-mailt, mert nem hagytad jóvá a fizetést. Így a rendelést sem adtad le, vagy törli az eladó.

A telefonszám ellenőrzőket se vedd készpénznek, mert ezek bérelhető számok. Attól, hogy valaki más is bérelte már ugyanazt a számot más célra, a jelenlegi bérlője még lehet a bank.

nov. 10. 13:04
 5/14 A kérdező kommentje:
A kosarbolt.hu oldalról szerettem volna rendelni. Nem emlékszem, hogy lett volna szövegdoboz, mert rögtön pánikba estem. Egyszer már jártam úgy, hogy Amerikából akartak levonni tőlem pénzt és most kaptam fizetést, szóval gondolkodás nélkül kiléptem. Kaptam egy emailt, hogy "Regisztráció visszaigazolás (jóváhagyás nélkül)" Akkor ezek szerint nincs miért aggódnom. Nem nekem valók ezek már. Legközelebb megvárom a gyereket, hogy segítsen ebben.
nov. 10. 13:15
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Azért ne legyünk ennyire vakon optimisták már!

Ha a kérdező valami átverős oldalon akar vásárolni, simán kerülhet egy hamis banki weboldalra, ahol lenyúlják az adatait.

Jó lenne tudni, hol akar vásárolni, illetve hogy képes-e különbséget tenni hamis és valódi url között.

Pl. simplepay.hu és simplepay.hu.login-site.ru

nov. 10. 13:16
 7/14 A kérdező kommentje:
A számítógép szokta jelezni, hogy ha egy oldal nem biztonságos, web oldalaknál is, film nézésnél is. Be írtam a 2. linket és rögtön kapta a képernyőre, hogy nem biztonságos. De gondolom akkor ezt is ki lehet játszani. Kaptam az emailt a sikertelen jóváhagyásról, szóval akkor most csak megúsztam. Szerintem ez volt az utolsó alkalom, hogy online akartam fizetni.
nov. 10. 13:20
 8/14 anonim ***** válasza:
76%
Egy hiteles oldalról rendeltél (volna) ebben az esetben, csak nem tudtad mit kell csinálni. Ott van az oldal ÁSZF-ében a Simple-ös fizetés. Van egy külön ellenőrző kód (ők küldik SMS-ben) vagy netes fizetési kód (te állítod be), ezeket szokták kérni jóváhagyásként beírni a fizetési után megjelenő ablakban. Ezzel hitelesíted, hogy te akarsz fizetni és jóváhagyod a banknak a teljesítést.
nov. 10. 13:27
 9/14 A kérdező kommentje:
57 éves vagyok, igyekszem haladni a korral. Sokkal kényesebb a bevásárlás is házhoz rendelèssel. Azt hittem ha azt meg tudom oldani, ez is menni fog, de jobb ha ezt inkább nem erőltetem és legközelebb kérek inkább segítséget előtte. Köszönöm a segítséget, nagyom hálás vagyok.
nov. 10. 13:31
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Pedig pont hogy erőltetni kéne - de a megfelelő módon, segítséggel.

Ma már a biztonságos internetezés legalább olyan fontos, mint a biztonságos közlekedés.

Meg kell tanulni, miről ismerszik meg egy biztonságos weboldal vagy email.

Meg kell ismerni a "megszokott" csalási formákat, és hogy miről ismerni fel őket.

Nem olyan bonyolult ám.

nov. 10. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!