Gyakorin hogyan tudom a válasz hasznossági százalékát emelni? Válaszolgatok, kérdésekre, de nem megy feljebb.
Tudod, itt az a helyzet, hogy nagyon gyorsan vagy képes veszíteni a hasznossági válaszaid százalékából. Én pl. emiatt letten anonim, eltakartam még a nicknevem is, ugyanis válaszoltam pár lmbtq+ kérdésre, és pár homofób rámszállt. Szisztematikusan lepontoztak csoportosan (!), és nemcsak az ominózus kérdésnél, hanem megtalálták a válaszaim máshol is, és rövid idő alatt 9(!) százalékot estem. A visszaszerzés pedig hónapokba, évekbe telt - legalább is nekem.
Szóval a visszaszerzése a százalákaidnak igen lassan megy, úgyhogy márcsak emiatt is jobb, ha megfogadod az előttem szóló válaszát.
Az a válasz hasznos, amelyik értékelése 50%-100% tartományban van (zöld kör); ilyeneket kell elérned.
Minél több értékelt válaszod van, és minél magasabb a válasz hasznossági százalékod, annál kisebb mértéket javít egy új hasznosnak értékelt válaszod. Ugyanakkor, minél magasabb a válasz hasznossági százalékod, annál nagyobb mértékben ront egy új nem hasznosnak (0%-49%; piros körben) értékelt válaszod, mint amennyit javít egy új hasznosnak értékelt.
Mivel a válasz hasznossági százalékot egész számú mennyiségként jelenítik meg, ha a felső kerekítési határon vagy, akkor akár egyetlen új hasznosnak értékelt válasz is azt eredményezi, hogy egy százalékkal magasabb értéket jelenítenek meg. Sok értékelt válasz esetén, a kerekítési határ alján elhelyezkedve, több száz csak hasznosnak értékelt válasz is szükséges lehet, hogy egy százalékkal nagyobb értéket jelenítsenek meg.
Az értékelt válaszok darabszámából és a válasz hasznossági százalékból kiszámolható, hogy egy százalékkal való javuláshoz legfeljebb mennyi új csak hasznos válasz szükséges (a legalább mennyi: az, egy); az pedig már pontosan számolható, hogy további egy százalék emelkedéshez mennyi kell, aztán a következő egy százalék emelkedéshez mennyi kell; az biztos, hogy minden egyes százalék növekedéshez egyre több.
A gond az, hogy az értékelt válaszok darabszáma nincs megjelenítve, csak az összes válaszé. Gyakorlatban összeszámolni meg csak akkor lehet, ha igen kevés válasz van.
Általában lehet azt tanácsolni, hogy tárgyszerű válaszokat adj, de konkrét helyre hivatkozó, azt elérhetővé tevő (pl. KRESZ, bármilyen más jogszabály, szavazási jegyzőkönyv stb.) választ is értékelnek 21%-osnak, szemben a valótlanságokat tartalmazó válaszokkal, amelyeket akár 100%-osnak is értékelnek.
Például, házi feladat kérdéseknél lehet jó válaszokat írni, de azokat meg többnyire nem értékelik; legalábbis nem annyian, hogy megjelenjen értékelés.
Hogy szamoljak ki egy valasz hasznosságát ha pl
75% zold
66% zold
84% pirosat nyomott
Az valasznak igy mennyi lesz a hasznossága?
#6: azért az érdekes lenne, mert 100%-nál nem lehet hasznosabb valami. Súlyozott átlagot használnak helyette, a súly az értékelési hasznosságod aránya.
De ezt itt leírják, nem titok:
5-ös! A rejtvényed megfejtése:
(75*100+66*100+84*0)/(75+66+84)=62,6…% → 62%. (A számított érték egész részét jelenítik meg.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!