Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan győzzem meg a szüleimet...

Hogyan győzzem meg a szüleimet, hogy engedjenek el bulizni?

Figyelt kérdés
16 vagyok, gimibe járok, nincsenek velem komoly problémák csak az átlagos dolgok (pl néha rossz jegyek, mindig mennék csavarogni, néha veszek cigit stb.) kolis vagyok 2 éve tehát megtanultam magamról gondoskodni. Szerintem megbízható vagyok. Az összes barátnőmet elengedik bulizni, engem sosem. Többször hívtak házi buliba, most mennénk egy másik városba bulizni (először lennék szórakozóhelyen) és sehova nem engednek el, mert szerintük ez még korai. Legutóbb azt mondták, hogy “leszel te még főiskolás”. Ez azt jelenti, hogy amíg a többiek végigbulizzák a gimit addig én nem mehetek sehova és majd talán 20 évesen elmehetek az első bulira??? Semmivel nem tudom meggyőzni őket és mindig csak a veszekedés megy, nekem meg szarul esik, hogy az összes barátom bulizhat én meg nem. Mivel érdemeltem ki én ezt? Pedig állítom, hogy szinte az egyik legjobb gyerek vagyok az ismerőseink közül. Nem akarok még évekig itthon ülni de nem tehetek ellene semmit. Ti mit tennétek? (ja és már a suli phszichológus is felhívta anyukámat, hogy az én korosztályomnak szüksége van a szabadságra és az élményekre, persze anyukám ezen is megsértődött)

okt. 31. 08:29
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Azért 16 évesen nem természetes, hogy valaki néha vesz cigit. Szülőként nálam már ez elég lenne, hogy ne engedjem olyan helyre a gyermekemet, ahol tudom, hogy alkoholt fog inni, és dohányozni fog.

Próbálj meg a szüleid fejével gondolkodni. Van egy tini gyermekük, akit szeretnének megóvni (Igaz, hogy nem lehet mindig, de ameddig lehet beleszólásuk, addig élnek ezzel a joggal.). Egy másik városban leszel, egy szórakozóhelyen, alkohollal, dohánnyal és droggal körülvéve. 1000 és 1 olyan forgatókönyv van, hogy ez rosszul sül el, ami valószínűleg nekik is eszükbe jutott.

Ne hasonlítsd máshoz magad! A többiek már csinálják egy borzasztó indok, aminek az eredménye csak sok "közös" fájdalom és szívás lesz. A szüleid csak meg akarnak óvni, akármennyire is fáj.

16 évesen nem vagy elkésve sehonnan. Én sem buliztam még 16 évesen, és sikeres felnőtt lett belőlem, egyetemen jópár buliban voltam. Visszatekintve pedig jobb is így. Tudom a határaimat, tudok nemet mondani, tudom, mikor kell lelépni, abbahagyni. 16 évesen ezeket még nem tudtam, és lehet, hogy összehányva ébredtem volna egy árokban vagy rosszabb esetben egy kórházban, detoxikálóban.

Illetve, mivel feltételezem, hogy lány vagy, azt is vedd figyelembe, hogy a szüleidnek valószínűleg az is benne van a döntésükben, hogy ilyen szórakozóhelyeken sok idős pasi van, akik keresik a fiatal d*gható kislányokat, akik hiába hiszik, hogy tudják, mit csinálnak, rövid idő után nagyon megbánják a dolgot.

Már túl sokat írtam, de a lényeg, hogy a szüleid csak féltenek, nem vagy elkésve, és tényleg ráérsz bulizni egyetem alatt is vagy végzősként.

okt. 31. 08:47
 2/3 anonim ***** válasza:
Hogy miről maradsz le? Leitatásról, bogyóról az italodban, hányásig ivásról, ájulástól, megszégyenüléstől, szexuális zaklatásról, esetleg még nemi erőszakról is. Nem olyan ártatlan dolog ám a bulikázás, nem csak táncikálásból áll. Akkor fognak elengedni a szüleid, ha érezni fogod a tetteid súlyát, feltudod mérni a helyzetet. Nem veszekszel, ha valami nem tetszik, hanem normális hangnemben vagy képes kommunikálni. De hát most abban a korban vagy, hogy utánzol másokat, mert az milyen "menő" már, hogy cigozünk, bulizunk, beb@szunk. Anyádék ponthogy jót akarnak, csak te ezt még nem látod át.
okt. 31. 18:26
 3/3 A kérdező kommentje:
teljesen jogos amiket írtatok és persze biztos nehéz a szüleimnek de én nem az a fajta lány vagyok aki mindenbe belemegy és tisztában vagyok a veszélyekkel és a szabályokkal is. nem csinálok olyat ami mások szemében “menő”, csak olyat amit én akarok és még biztonságosnak látok de tény, hogy van ami megakadályozhatatlan. De azért nyilván szeretnék menni:)
nov. 1. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!