Hogyan győzzem meg a szüleimet, hogy engedjenek el bulizni?
Azért 16 évesen nem természetes, hogy valaki néha vesz cigit. Szülőként nálam már ez elég lenne, hogy ne engedjem olyan helyre a gyermekemet, ahol tudom, hogy alkoholt fog inni, és dohányozni fog.
Próbálj meg a szüleid fejével gondolkodni. Van egy tini gyermekük, akit szeretnének megóvni (Igaz, hogy nem lehet mindig, de ameddig lehet beleszólásuk, addig élnek ezzel a joggal.). Egy másik városban leszel, egy szórakozóhelyen, alkohollal, dohánnyal és droggal körülvéve. 1000 és 1 olyan forgatókönyv van, hogy ez rosszul sül el, ami valószínűleg nekik is eszükbe jutott.
Ne hasonlítsd máshoz magad! A többiek már csinálják egy borzasztó indok, aminek az eredménye csak sok "közös" fájdalom és szívás lesz. A szüleid csak meg akarnak óvni, akármennyire is fáj.
16 évesen nem vagy elkésve sehonnan. Én sem buliztam még 16 évesen, és sikeres felnőtt lett belőlem, egyetemen jópár buliban voltam. Visszatekintve pedig jobb is így. Tudom a határaimat, tudok nemet mondani, tudom, mikor kell lelépni, abbahagyni. 16 évesen ezeket még nem tudtam, és lehet, hogy összehányva ébredtem volna egy árokban vagy rosszabb esetben egy kórházban, detoxikálóban.
Illetve, mivel feltételezem, hogy lány vagy, azt is vedd figyelembe, hogy a szüleidnek valószínűleg az is benne van a döntésükben, hogy ilyen szórakozóhelyeken sok idős pasi van, akik keresik a fiatal d*gható kislányokat, akik hiába hiszik, hogy tudják, mit csinálnak, rövid idő után nagyon megbánják a dolgot.
Már túl sokat írtam, de a lényeg, hogy a szüleid csak féltenek, nem vagy elkésve, és tényleg ráérsz bulizni egyetem alatt is vagy végzősként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!