Van olyan a sakkban hogy szendekos királynő áldozat ami végül győzelemhez vezet?
Figyelt kérdés
okt. 26. 17:31
1/10 anonim válasza:
A sakkban nem létezik királynő, amire gondolsz, azt vezérnek nevezik. És igen, számtalan módon lehet mattot adni vezéráldozattal, általában több, előre elgondolt lépéssel.
2/10 A kérdező kommentje:
Vezérháldozat nem azt jelenti mikor átcserélik a parasztot királynőre?
okt. 27. 10:43
3/10 anonim válasza:
Nem, a vezéráldozat azt jelenti, amikor szándékosan leütteted az ellenféllel az általad királynőnek nevezett bábut, vagyis a vezért. A paraszt meg nem paraszt, hanem gyalog. Hogy akarsz így sakkozni, ha ezekkel az alapvető fogalmakkal sem vagy tisztában? Vannak ám ott ezeknél az elnevezéseknél sokkal komplexebb dolgok is.
4/10 A kérdező kommentje:
Senki se írta hogy sakkozni akarok tessék megtanulni értelmezni
okt. 27. 17:04
5/10 anonim válasza:
Lol. Hát akkor további sok sikert kívánok. Illetve áve Cézár, én vagyok a javíthatatlanul hülye és ostoba, mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa. Majd szólj rám, ha sikerült értelmezned némi google segítségével ezt a mondatot.;) Vagy akár ezt: HxB3++ Na hajrá, okoska.:D
6/10 A kérdező kommentje:
Engem csak az érdekelt hogy van-e ilyen nem pedig az hogy mz/x mit csinál és hol.
Szia Aladár
okt. 27. 17:34
8/10 anonim válasza:
Amire gondolsz kérdező, azt egyszerűen vezéráldozatnak nevezik és létező stratégia.
9/10 A kérdező kommentje:
Hát akkor azt hiszem hogy most már értem valamennyire hogy mi a helyzet
okt. 27. 18:30
10/10 A kérdező kommentje:
Egy hatalmas áldozat a győzelemért
okt. 27. 18:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!