Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Van olyan a sakkban hogy...

Van olyan a sakkban hogy szendekos királynő áldozat ami végül győzelemhez vezet?

Figyelt kérdés
okt. 26. 17:31
 1/10 anonim ***** válasza:
A sakkban nem létezik királynő, amire gondolsz, azt vezérnek nevezik. És igen, számtalan módon lehet mattot adni vezéráldozattal, általában több, előre elgondolt lépéssel.
okt. 27. 07:28
 2/10 A kérdező kommentje:
Vezérháldozat nem azt jelenti mikor átcserélik a parasztot királynőre?
okt. 27. 10:43
 3/10 anonim ***** válasza:
Nem, a vezéráldozat azt jelenti, amikor szándékosan leütteted az ellenféllel az általad királynőnek nevezett bábut, vagyis a vezért. A paraszt meg nem paraszt, hanem gyalog. Hogy akarsz így sakkozni, ha ezekkel az alapvető fogalmakkal sem vagy tisztában? Vannak ám ott ezeknél az elnevezéseknél sokkal komplexebb dolgok is.
okt. 27. 16:53
 4/10 A kérdező kommentje:
Senki se írta hogy sakkozni akarok tessék megtanulni értelmezni
okt. 27. 17:04
 5/10 anonim ***** válasza:
Lol. Hát akkor további sok sikert kívánok. Illetve áve Cézár, én vagyok a javíthatatlanul hülye és ostoba, mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa. Majd szólj rám, ha sikerült értelmezned némi google segítségével ezt a mondatot.;) Vagy akár ezt: HxB3++ Na hajrá, okoska.:D
okt. 27. 17:15
 6/10 A kérdező kommentje:

Engem csak az érdekelt hogy van-e ilyen nem pedig az hogy mz/x mit csinál és hol.

Szia Aladár

okt. 27. 17:34
 7/10 anonim ***** válasza:
😂😂😂
okt. 27. 17:49
 8/10 anonim ***** válasza:
Amire gondolsz kérdező, azt egyszerűen vezéráldozatnak nevezik és létező stratégia.
okt. 27. 18:21
 9/10 A kérdező kommentje:
Hát akkor azt hiszem hogy most már értem valamennyire hogy mi a helyzet
okt. 27. 18:30
 10/10 A kérdező kommentje:
Egy hatalmas áldozat a győzelemért
okt. 27. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!