Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A vágóhíd nevében miért...

A vágóhíd nevében miért szerepel a híd? Van benne valami hídszerű építmény?

Figyelt kérdés

okt. 22. 21:40
 1/5 anonim ***** válasza:
88%

Ez nem is akkora hülyeség, amit az 1. írt.

Jelenleg semmi hídszerű nincs benne, de régen egyes vidékeken folyóvíz felett zajlott az ipari szintű vágás, hogy a vért meg szemetet a víz elvigye. (Csatornázás, ugye, még nem volt. Környezetvédelem meg főleg.) Vagy kisebb patak felett volt egy deszkahíd, vagy nagyobb vízfolyás oldalához volt építve egy stég.

A magyar vágóhíd szó pedig a német schlachtbrücke tükörfordítása, ami arra utal, hogy elsősorban német vidékeken volt ez a szokás.

okt. 23. 07:59
 2/5 Kedves Vezető ***** válasza:
18%

Az átmenetet szimbolizálja, mint amikor egy tömeg átmegy a hídon.

Csak ez esetben a "híd túlsó oldalán" kicsit megváltozva távozik a lény.

Nekem még a "feldolgozás" szótól van herótom.🤦

Hús fogyasztóként mondom, és láttam nem egy telepet , de akkor ne álszenteskedjünk már, nem sorolom fel mik vannak, de a boldog tehén a tejen, vagy a mosolygó malac a zsíron sem a valóságot tükrözi.

Ha már cigisdobozon ilyen olyan képek vannak, akkor részemről, húsfogyasztóként mondom hogy nem kellene az álomvilág.

okt. 23. 08:22
 3/5 anonim ***** válasza:
0%
Remek! Megadom a helyes választ, nulla az értéke. Köszi!
okt. 23. 11:06
 4/5 anonim ***** válasza:
60%
3. Nem szimbolizál semmit.
okt. 23. 11:07
 5/5 anonim ***** válasza:
47%

A moderátor támogatásával írom:

Az 1. válasz adója vagyok. Tévedésből tünt el, és csúszott el a hivatkozás.

Én szűkszavúan fogalmaztam, de a lényege ugyanaz volt, mint amit a mostani elsőben van.

A 2. válasznak nincs semmi alapja.

okt. 23. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!