A vágóhíd nevében miért szerepel a híd? Van benne valami hídszerű építmény?
Ez nem is akkora hülyeség, amit az 1. írt.
Jelenleg semmi hídszerű nincs benne, de régen egyes vidékeken folyóvíz felett zajlott az ipari szintű vágás, hogy a vért meg szemetet a víz elvigye. (Csatornázás, ugye, még nem volt. Környezetvédelem meg főleg.) Vagy kisebb patak felett volt egy deszkahíd, vagy nagyobb vízfolyás oldalához volt építve egy stég.
A magyar vágóhíd szó pedig a német schlachtbrücke tükörfordítása, ami arra utal, hogy elsősorban német vidékeken volt ez a szokás.
Az átmenetet szimbolizálja, mint amikor egy tömeg átmegy a hídon.
Csak ez esetben a "híd túlsó oldalán" kicsit megváltozva távozik a lény.
Nekem még a "feldolgozás" szótól van herótom.🤦
Hús fogyasztóként mondom, és láttam nem egy telepet , de akkor ne álszenteskedjünk már, nem sorolom fel mik vannak, de a boldog tehén a tejen, vagy a mosolygó malac a zsíron sem a valóságot tükrözi.
Ha már cigisdobozon ilyen olyan képek vannak, akkor részemről, húsfogyasztóként mondom hogy nem kellene az álomvilág.
A moderátor támogatásával írom:
Az 1. válasz adója vagyok. Tévedésből tünt el, és csúszott el a hivatkozás.
Én szűkszavúan fogalmaztam, de a lényege ugyanaz volt, mint amit a mostani elsőben van.
A 2. válasznak nincs semmi alapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!