Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A nagykürtösi (Szlovákia)...

A nagykürtösi (Szlovákia) Billában van üvegvisszaváltó automata?

Figyelt kérdés
Van sok szlovák flakonom, amiket a közelebbi szlovák falvakban lévő Coop nem vesz vissza, mert azt az italmárkát nem forgalmazzák. Gondoltam elviszem egy nagyobb városba, de nem akarok potyára menni.

okt. 2. 07:01
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
A (vélt) környezettudatosság késztet rá, vagy ingyen utazol?
okt. 2. 09:29
 2/17 A kérdező kommentje:

nem Szlovákiában lakom, de járok át venni dolgokat, amiket itthon nem lehet, pl. Rajec ízesített ásványvíz gyógynövényes ízekben, Orion pisztáciás csoji stb. És ezeket egy megszokott Coop-ban szoktam venni 3 falura a határtól, ott van egy ilyen visszaváltós gép is. De sokmindent nem fogad el. Nagykürtös onnan már csak pár falu, nem ingyen megyek, a benzin nem ingyen van, de ha most ott veszem meg a szokott dolgaimat a Billában, és még vissza is váltok közben, akkor azért csak jól járok. De nem tudom, van-e ott gép, mert amikor utoljára ott jártam, még nem volt bevezetve ez a rendszer.

Ezért kérdeztem, tudja-e valaki. Ha nincs, akkor felesleges addig elmennem, és egyszerűen a szelektívben végzik ezek a pet palackok.

okt. 2. 11:21
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

A térkép szerint van a Billában üvegvisszaváltó automata Nagykürtösön ( Veľký Krtíš)

[link]

okt. 2. 13:53
 4/17 anonim ***** válasza:
Igen, és további öt helyen is.
okt. 2. 14:05
 5/17 A kérdező kommentje:
Köszi. Végül a Lidl-ben voltam, úton a Billa felé megláttam, és lekanyarodtam. Viszont sajnos hiába volt több palackon és sörösdobozon rajta a Z-betű, ami ha jól tudom, a visszaváltást jelöli, mint nálunk az 50-es, nem fogadta el a gép. Hosszú, "alagutas" volt, két darab is, mindkettőt kipróbáltam, de a Jana lime-os mentás ásványvizet egyszerűen nem hajlandó, és az Ottakring (ha jól irom) sörösdobozt sem, meg néhány energiaitalos dobozt se. ezt nem értem, pedig rajtuk volt a jel. Így kénytelen voltam kidobni a szelektív gyűjtőbe.
okt. 3. 07:31
 6/17 anonim válasza:
Nem azon mulik, hogy a coop (vagy akárki más) forgalmazza-e az adott márkát. Egyszeruen legyen rajta Z betu és ennyi. Vissza kene hogy vegyen minden gép minden márkát, ha van Z logo rajta. Ami veled tortént, az simán rendzser vagy természetes hiba. Egyszeruen gagyi a gép és a szenzorok nem érzékelik a logot, nem ismerik fel valamiért az uveg formáját, vagy be van nyomodva az uveg. Probáld meg felfujni, az néha segit, vagy elforditva betenni, hogy fent legyen a logo. Ha semmi, marad a kidobás.
okt. 3. 08:45
 7/17 A kérdező kommentje:

3 különböző géppel próbáltam, és ezeket nem vette el. Az első ilyen kicsi gép volt, a második és harmadik hosszú szalagos, alagutas. Nem voltak eldeformálva a Jana ásványvizek, se a sörösdobozok, mindegyiken volt Z betű. Ezek egyszerűen nem kellettek. Kénytelen voltam kidobni, nem tudok szlovákul, nem kezdek el értetlenkedni egyik boltban sem.

De azért nem csüggedek, 15 eurót így is hazahoztam most is, és korábban a Coop-ból is (+ még egy kis apró), így már 30 eurót őrzök papírpénzben, amit csak üvegvisszaváltásból szereztem. A többit járulékos veszteségnek tekintem.

okt. 3. 13:51
 8/17 anonim ***** válasza:
Nálunk hosszú alagutas masina volt, de teljesen más rendszerben. A szalag vègèn ember szedte le a góngyöleget, palackot, és rendezte a helyére. Ezek újratöltésre lettek küldve.
okt. 3. 17:01
 9/17 anonim ***** válasza:
45%

Bevesznek mindenhol mindent.

Itt élek Szlovákiában és a lidls kolas üveget simán beveszi a coopos automata.

Ugyanúgy a lidls is beveszi a billás üvegeket.

okt. 3. 17:21
 10/17 A kérdező kommentje:

Az automata írta ki, hogy azért nem veszi be, mert a bolt nem árusítja.. a nyelvnél beállítottam a magyart.

De utána amit nem vett be, átvittem a Lidl-be, és ott sem vette el egyiket sem. Ami fura. Ott már csak azt írta ki, hogy nem visszaváltható. Pedig rajtuk volt a Z betű.

Hát na, van hiba a rendszerben. De azért összességében nem vagyok csalódott.

okt. 3. 23:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!