A nagykürtösi (Szlovákia) Billában van üvegvisszaváltó automata?
nem Szlovákiában lakom, de járok át venni dolgokat, amiket itthon nem lehet, pl. Rajec ízesített ásványvíz gyógynövényes ízekben, Orion pisztáciás csoji stb. És ezeket egy megszokott Coop-ban szoktam venni 3 falura a határtól, ott van egy ilyen visszaváltós gép is. De sokmindent nem fogad el. Nagykürtös onnan már csak pár falu, nem ingyen megyek, a benzin nem ingyen van, de ha most ott veszem meg a szokott dolgaimat a Billában, és még vissza is váltok közben, akkor azért csak jól járok. De nem tudom, van-e ott gép, mert amikor utoljára ott jártam, még nem volt bevezetve ez a rendszer.
Ezért kérdeztem, tudja-e valaki. Ha nincs, akkor felesleges addig elmennem, és egyszerűen a szelektívben végzik ezek a pet palackok.
3 különböző géppel próbáltam, és ezeket nem vette el. Az első ilyen kicsi gép volt, a második és harmadik hosszú szalagos, alagutas. Nem voltak eldeformálva a Jana ásványvizek, se a sörösdobozok, mindegyiken volt Z betű. Ezek egyszerűen nem kellettek. Kénytelen voltam kidobni, nem tudok szlovákul, nem kezdek el értetlenkedni egyik boltban sem.
De azért nem csüggedek, 15 eurót így is hazahoztam most is, és korábban a Coop-ból is (+ még egy kis apró), így már 30 eurót őrzök papírpénzben, amit csak üvegvisszaváltásból szereztem. A többit járulékos veszteségnek tekintem.
Bevesznek mindenhol mindent.
Itt élek Szlovákiában és a lidls kolas üveget simán beveszi a coopos automata.
Ugyanúgy a lidls is beveszi a billás üvegeket.
Az automata írta ki, hogy azért nem veszi be, mert a bolt nem árusítja.. a nyelvnél beállítottam a magyart.
De utána amit nem vett be, átvittem a Lidl-be, és ott sem vette el egyiket sem. Ami fura. Ott már csak azt írta ki, hogy nem visszaváltható. Pedig rajtuk volt a Z betű.
Hát na, van hiba a rendszerben. De azért összességében nem vagyok csalódott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!