Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Tényleg létezik olyan, iskola...

Tényleg létezik olyan, iskola ahol van real osztály szoval nem muszaj human tantárgyat tanulni.?

Figyelt kérdés

szept. 30. 14:03
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Olyan nincs ahol csak reál van, olyan van, ahol a reál van többségben, a humán meg csak alap szinten.
szept. 30. 14:09
 2/7 anonim ***** válasza:
27%
Bár... pl. 1 mérnöki egyetemen nem fogsz irodalmat történelmet tanulni 😄
szept. 30. 14:11
 3/7 anonim ***** válasza:
39%
Közoktatásban nincs.
szept. 30. 16:44
 4/7 anonim ***** válasza:
18%
Miért, az egyetem nem közoktatás? Nyilván általános és középiskolából nincs ilyen. Egyetemre meg aligha lehet érettségi nélkül bejutni.
szept. 30. 19:36
 5/7 SZTANN ***** válasza:
80%

4: NEM, az egyetem nem közoktatás, hanem felsőoktatás - szakosodott, válogatott, nem kötelező. Teljesen más rendszer, más fenntartó, más felsőbb hatóság...

KÖZOKTATÁS: minden rendszerszerű iskola az érettségiig (magán és egyházi is). A szakképzés sem tartozik teljesen a közoktatáshoz, csak a 18 év alatti, érettségi előtti része.

A közoktatásban a TANKÖTELEZETTSÉG teljesítése a cél. 16 éves korig kötelező, aki folytatja, annak 18 évig tart a közoktatás.

A közoktatásban EGYSÉGES tananyagot oktatnak (NAT), nem létezik csak humán, csak reál tantárgyas része. Akad kivétel, hogy pl. művészeti szakközépben matekból nem kötelező az érettségi - de ott is tanítják a matekot. És vannak speciálisan szakosodott iskolák, ahol az egyik szakterület hangsúlyosabb (nyelv, sport, művészet) - de ott is ugyanazok a tantárgyak kötelezőek, ugyanúgy érettségiznek, mint mindenütt.

Szóval NINCS.

okt. 1. 07:53
 6/7 anonim ***** válasza:
60%

A felsőoktatás nem közoktatás.

okt. 1. 16:37
 7/7 anonim ***** válasza:
#5-6 Valóban, ezt eléggé elnéztem, mea culpa (#4 voltam).
okt. 2. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!