Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Az arabok megértik ha úgy...

Az arabok megértik ha úgy írok nekik a saját nyelvükön arabul hogy normál latin betükkel amilyenekkel mi szoktunk írni?

Figyelt kérdés
Csak mert én már láttam hogy néha a neveiket vezeték keresztnév kombót úgy írják.

szept. 26. 18:35
 1/7 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy van néhány, aki megértené, de nem általános.
szept. 26. 18:47
 2/7 anonim ***** válasza:
54%
Te megértenéd ha egy ázsiai ember kínai betűkkel írna neked magyar nyelvű szöveget? El sem tudnád olvasni. Na ez itt is igaz. Lehet van pár aki elég művelt hozzá hogy ismeri a latin ábécét, az megértené. A többség nem hinném.
szept. 26. 23:30
 3/7 A kérdező kommentje:
De miután már nem nagyon írúnk papírra például üzenetet sem ezután hogy ha arabot tanulok akkor elég a betűknek csak a jelentését megtanulni minthogy én is le tududjam írni őket?
szept. 27. 05:40
 4/7 A kérdező kommentje:
Például ha lenne egy arab barátom vele hogy tudnék beszélgetni?
szept. 27. 05:45
 5/7 A kérdező kommentje:
ha ő nem tud magyarul
szept. 27. 05:47
 6/7 anonim ***** válasza:

Beszélgetni tudnál úgy vele, hogy arabul beszéltek, de ha nem tudsz arabul írni, például a betűket nem ismered, akkor például chatelni, fórumozni nem tudsz arabul. Kivéve, ha egy olyan helyre akadsz, ahol latin betűkkel írnak arabul - lásd arabizi.

[link]

A máltai nyelv az arab közeli rokona, és latin betűkkel írják, csak bevezettek néhány új betűt a jellegzetes sémi hangok jelölésére.

szept. 27. 18:00
 7/7 A kérdező kommentje:
Vagy még úgy tudnék vele arabul beszélni hogy egy éven belül már azért annyit meg lehet tanulni arabul beszélni hogy meg tudnánk érteni egymást chat-elni meg úgy hogy amit írni akarnék neki azt beírom előszőr Chat GPT-be hogy írja át nekem arab betűsre hogy ha meg ő írna arab betűsen nekem akkor ugyanúgy Chat GPT csak bemásolom Chat GPT-be hogy Írd le ezt nekem latín betűkkel ezt meg arab betűkkel és akkor úgy tudnánk chat-elni is de egyébként Viber-en Skype-on meg Facebook Messenger-en is van hívás is úgyhogy akár még úgy is lehetne.
szept. 28. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!