Az utcán egy kutyát etettem utána kijött a boltból a gazdája. Azt hittem kóbor állat. Szólt, hogy felejtsem el őket. Bent egy központi városrészen történt. Baj lehet belőle ?
Biztos?
"Jelenlegi jogszabályaink között olyat nem találunk, amely azt mondja ki, hogy a vadon élő vagy kóbor állatok közterületen történő etetése általános jelleggel, az egész országban tilos.
A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény értelmében azonban aki a közterületen, a közforgalom céljait szolgáló épületben, vagy közforgalmú közlekedési eszközön szemetel, ezeket beszennyezi, vagy a felügyelete alatt lévő állat által ilyen helyen okozott szennyezés megszüntetéséről nem gondoskodik, szabálysértést követ el. Ezen rendelkezésből levezethető, hogy a vadon élő vagy kóbor állatok olyan jellegű etetése, amely a közterületet beszennyezi, nem megengedett. "
Ez egyértelműen tagad, hacsak nincs külön önkormányzati rendelet róla. Hamarabb veszik elő a gazdát, aki póráz nélkül közterületen szabadon engedi a kutyáját, mint valakit aki megetette. A semmin aggódsz.
Értem, most a környéken utána kérdeztem . Állítólag a srác mindig elengedi és mentett kutya.
Aminek nem is mindegy mit adnak enni. Állítólag.
Valami örökbe fogadott jószág .
Pedig most láttam először őket itt.
A kutya persze lehet felügyelet, mindenféle hovatartozására utaló jelölés nélkül közterületen!
A hülyék pedig odaát hógolyóznak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!