Ez hanyadfokú égési sérülés? Mrg fog maradni?
Figyelt kérdés
Tegnap véletlenül az éppen eloltott gyufával megégettem magam, még parázslott. Csak egy pillanatig fájt így nem is nagyon foglalkoztam vele de utána láttam hogy hólyagosodott. Meg fog maradni a helye? Mi a teendő?szept. 26. 10:40
1/2 anonim válasza:
Lehet, hogy marad egy minimális elszíneződés a heg helyén.
Legközelebb bármilyen égésnél a megégetett területet azonnal tartsd hideg folyóvíz alá, így ilyen minimális dolognál akár a hólyagosodás is elkerülhető.
2/2 anonim válasza:
Ha hólyag akkor másodfokú, de semmi para, én nyáron egy kerámiabögre felforrósodott oldalával égettem le ugyanígy az ujjam, hatalmas hólyag lett rajta.. Ne piszkáld, ne pukkaszd ki, mert begyullad! A hólyag alatt gyógyul a seb! Le fog menni lassan, 2 hét és nyoma sem lesz, megmaradni pedig nem valószínű hogy megmarad, lehet egy ideig még látszani fog de ahogy hamlik a bőröd kicserélődik az a felület is
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!