Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Sakkhoz mennyire kell okosnak...

Sakkhoz mennyire kell okosnak lenni?

Figyelt kérdés
A sulinkba indul egy sakk szakkör és szeretnék menni de nem vagyok a legprofibb a játékba. Ilyen előre betanult taktikákat nem tudok.

szept. 23. 15:05
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj,fő hogy játsz és majd fejlődsz.
szept. 23. 15:07
 2/6 anonim ***** válasza:
21%
Pont, hogy nem jók az előre betanult taktikák, elvégre azokat az ellenfél is ismerheti. Az okos nem a jó szó ide, egy analfabéta ember is lehet jó sakkjátékos.
szept. 23. 15:12
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A sakk stratégiai, taktikai játék, amely tanulható.

A kihívás a már betanult, ismert taktikák együttes használatának képessége, az ellenfeled taktikájának előre olvasása.

szept. 23. 17:35
 4/6 Thunderfairy ***** válasza:
100%
Nyugodtan menj a sakk szakkörre. Úgyanis ezt rendesen tanulni kell. Közbe meg a játszmák folyamán kialakul a megfelelő gondolkozás. Magamon tapasztalom rendszeresen amit most leírtam.
szept. 24. 11:16
 5/6 anonim ***** válasza:
Sokan gondolják, hogy a sakkozók valami autista szuperzsenik. Fenéket! Megfelelő készülés,elmélet, edzések mellett szinte bármelyik átlag képességű ember is lehet pár év alatt Fide mester, ha elég időt beletesz.
okt. 26. 12:40
 6/6 anonim ***** válasza:

Az átverésről szól, arról hogyan vezesd félre az ellenfelet a kreatív ötletekkel, fontos hogy gondolkozz, használd ki,jól, fel az időd, mint itt én

Az ellennek 12 perce volt még, nekem másfél.

Nézd meg ezt a játszmát: mackie32 vs nopolip - [link]

okt. 26. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!