Mi a menete a hatóságnál, ha bejelentés érkezik egy cég ellen?
Ez változó. Ha a panasz alaposnak tűnik akkor foglalkoznak vele. Ha a panaszból látszik, hogy egy kirugott dolgozó bosszúja akkor kevésbé és lezárják bizonyítottság hiányában. Azért ott nem hülyék ülnek, hanem olyanok akik pár ezer ilyet végigcsináltak, és tudják már, hogy mi a komolyan veendő ügy és mi az ami egy kirugott dolgozó bosszúja. Ennek megfelelően kezelik.
Dolgozni kellett volna normálisan, és akkor nem rugtak volna ki, és nem kéne ilyen allantas módon bosszút állni a volt munkáltatód felé.
Milyen kis vicces vagy!
Nem kirúgták, felmondtam! Csak a papírjaimat nem adják ki. A felmondásom után kiderültek a trükközések, a navnál és a munkaügyön ajànlották a bejelentést!
"Csak a papírjaimat nem adják ki."
Foglalkoztatás-felügyeleti hatóság az illetékes ilyen ügyben. A kormányhivatalokban találod őket, ott tegyél panaszt, ők majd intézkednek, hogy megkapd a papírjaidat.
Ennyi tartozik rád, semmi más. A többi szabálytalanságot engedd el...
Ahhoz a hatósághoz bejelentettem, azt mondták 30 napon belül kivizsgálják az ügyet. Csak az nekem mind idő, pénzkiesés....
De, köszi a választ!
... és egy másik hatóságnál mennyivel leszel előrébb, akinek ráadásul nem tartozik a feladatkörébe a problémád?
Miért fontos, hogy rögtön nálad legyenek a papírok?
OKÉ.
Nem kellenek az előző helyről a munkáltatói igazolások. A nélkül is tud bárki teljesen szabályosan alkalmazni. Pont ezért kérdeztem, mert gondoltam, hogy erről lehet szó.
Gondolj bele, létezik többes jogviszony. Tehát egyszerre több munkaviszonya valakinek. Ott sincsenek kilépő papírok...
Majd beviszed utólag, ha annyira ragaszkodnak hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!