Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi a menete a hatóságnál, ha...

Anyuka001 kérdése:

Mi a menete a hatóságnál, ha bejelentés érkezik egy cég ellen?

Figyelt kérdés
Ha egy céget bejelentenek a navnál, nébihnél, munkavédelemnél ...annak mi a menete? Kimennek ellenőrizni? Mennyire veszik "komolyan" a bejelentéseket (névvel)?

szept. 16. 23:56
 1/8 anonim ***** válasza:

Ez változó. Ha a panasz alaposnak tűnik akkor foglalkoznak vele. Ha a panaszból látszik, hogy egy kirugott dolgozó bosszúja akkor kevésbé és lezárják bizonyítottság hiányában. Azért ott nem hülyék ülnek, hanem olyanok akik pár ezer ilyet végigcsináltak, és tudják már, hogy mi a komolyan veendő ügy és mi az ami egy kirugott dolgozó bosszúja. Ennek megfelelően kezelik.

Dolgozni kellett volna normálisan, és akkor nem rugtak volna ki, és nem kéne ilyen allantas módon bosszút állni a volt munkáltatód felé.

szept. 17. 08:17
 2/8 A kérdező kommentje:

Milyen kis vicces vagy!

Nem kirúgták, felmondtam! Csak a papírjaimat nem adják ki. A felmondásom után kiderültek a trükközések, a navnál és a munkaügyön ajànlották a bejelentést!

szept. 17. 13:42
 3/8 anonim ***** válasza:

"Csak a papírjaimat nem adják ki."

Foglalkoztatás-felügyeleti hatóság az illetékes ilyen ügyben. A kormányhivatalokban találod őket, ott tegyél panaszt, ők majd intézkednek, hogy megkapd a papírjaidat.

Ennyi tartozik rád, semmi más. A többi szabálytalanságot engedd el...

szept. 20. 04:23
 4/8 A kérdező kommentje:

Ahhoz a hatósághoz bejelentettem, azt mondták 30 napon belül kivizsgálják az ügyet. Csak az nekem mind idő, pénzkiesés....

De, köszi a választ!

szept. 25. 13:49
 5/8 anonim ***** válasza:

... és egy másik hatóságnál mennyivel leszel előrébb, akinek ráadásul nem tartozik a feladatkörébe a problémád?

Miért fontos, hogy rögtön nálad legyenek a papírok?

szept. 26. 05:32
 6/8 A kérdező kommentje:
Mivel másik munkahelyre mennék, kellenének a munkaviszony megszűnéséről szóló papírok...
szept. 27. 23:11
 7/8 anonim ***** válasza:

OKÉ.

Nem kellenek az előző helyről a munkáltatói igazolások. A nélkül is tud bárki teljesen szabályosan alkalmazni. Pont ezért kérdeztem, mert gondoltam, hogy erről lehet szó.

Gondolj bele, létezik többes jogviszony. Tehát egyszerre több munkaviszonya valakinek. Ott sincsenek kilépő papírok...

Majd beviszed utólag, ha annyira ragaszkodnak hozzá.

szept. 28. 15:43
 8/8 gungasam ***** válasza:
A kis cégek könnyen elszemtelenednek! Én is úgy jártam, hogy nyugdíjba menet előtt a nyugdíj intézetnél elszámoltattam az igazolt időmet és ott derült ki, hogy az utolsó cég, amelynél még éppen az utolsó hónapokat dolgoztam le kijelentett arra az időre amíg nem bírt munkát biztosítani és kényszer szabadságolt. Nem volt joga a munkaszerződést úgy szüneteltetni, hogy én nem is tudok róla! Igaz, hogy rövid idő volt, talán két hét. Ennyivel többet kellett volna nyugdíjba menés helyett dolgoznom. A tulajdonos bezzeg ment nyáron is síelni az Alpokba. Beszéltem vele és úgy látszott tart az ellenőrzéstől, ezért utólag igazolta és kifizette a társadalombiztosítást és nyugdíjjárulékot és mindenféle adókat utánam arra a két hétre. Aláíratott velem egy sajtcédulát, hogy további követelésem nem lesz. Mintha én követeltem volna, csak az adóhivatalt emlegettem meg a nyugdíj intézetet. Szóval a maszek munkaadónál nincsen nagyobb gazember , tolvaj , szemét csaló. Sajnos a nejem is így ment nyugdíjba, hogy tanúk kellettek igazolni az adott munkahelyen letöltött szolgálati éveket....
okt. 11. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!