Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miert irjak hogy,egy 19 eves...

Miert irjak hogy,egy 19 eves nem tini.?

Figyelt kérdés
szept. 14. 10:26
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom azért, mert nagykorú, és akkor az hűdenagy dolog. Ja, nem, nem attól lesz felnőtt.
szept. 14. 10:33
 2/19 A kérdező kommentje:
En is,igy gondolom.
szept. 14. 10:37
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Mert a tinédzser (teenager) kifejezést alapvetően a 13-16 évesekre, tehát a tizen-éveik közepén járókra használjuk.

Egy tíz-tizenegy éves még gyerek, egy 19 éves már fiatal felnőtt.

szept. 14. 10:37
 4/19 anonim ***** válasza:
52%

#3: a teen-ager onnan kapta a nevét, hogy a -teen az életkor végződése: fourteen-nineteen között. Amikor ez elterjedt, lehet nem is volt annyira nagy különbség közöttük, mert mások voltak a biológiai és érzelmi fejlődési ütemet. Egy idő után már a 12 éveseket (twelve + teen = tween) is belevették a körbe, mert annyira felgyorsult a világ és elkezdtek korán érni. Bizonyos területeken már egy 10-11 éves sem gyerek biológiailag, a lányok akár 8-9 évesen elkezdenek menstruálni.

Abból van a kavarodás, hogy ugyanazokat a szavakat hol szociális, hol biológiai, hol más értelemben akarják használni. Egy 18 éves is lehet egyben nagykorú, egyben "teen" korú, és még mindig gyerekes gondolkodású vagy viselkedésű.

szept. 14. 10:48
 5/19 anonim ***** válasza:
tizenévesnek tizenéves. Szóval sztem még lehet rá mondani. De már inkább nem mondják, de ha szőrszálhasogató akarok lenni, akkor végülis lehet,mert megállja a helyét.; de ezt nem rájuk szokták használni főként, ami meg érthető is.
szept. 14. 11:15
 6/19 anonim ***** válasza:
24%
Nem tudom. 30 évesen én is tininek érzem magam. És én is megkapom már nem vagyok tini de akkor miért van tini testem meg agyilag is tininek érzem magam.
szept. 14. 11:43
 7/19 anonim ***** válasza:
57%
Újszülött, baba, gyerek, kiskamasz, kamasz (tini!), fiatal felnőtt, felnőtt, idős. Magyarországon 18 éves kortól az ember jogilag is fiatal felnőtt. A tini kor a serdülőkor (kiskamasz, kamasz). 19 évesen jobb esetben már nem serdülünk ugyebár.
szept. 14. 12:27
 8/19 anonim ***** válasza:
70%
#7 Kérlek hivattkozz már az erre vonatkozó törvényre, tudtommal ugyanis nem létezik törvény szempontjából fiatal felnőtt. Kiskorú és nagykorú létezik, illetve nem cselekvőképes(0-14), korlátoltan cselekvőképes(14-18) illetve cselekvőképes(18+). Más törvényi aspektust korra vonatkozóan nem ismerek, tehát aki elmúlt 18 éves, és nincs valamilyen oknál fogva gyámság alatt, az a törvény szempontjából nagykorúnak tekintendő. Tökmindegy, hogy az illető 19 vagy 49 éves.
szept. 14. 15:04
 9/19 anonim ***** válasza:
37%
#8 Jogilag felnőtt! Mi nem érthető ezen? Annyira unalmas a szombat délután, hogy még a fiatal szóba is beleállsz? A lényeg azon van, hogy a serdülőkor a tinikor magyar megfelelője, 18 éves kortól pedig jogilag is felnőtt korba tartozik. Ennyi.
szept. 14. 15:26
 10/19 anonim ***** válasza:
50%

Egyszerűen csak ne állíts olyat, ami nem létezik. A "jogilag felnőtt" vagy "jogilag fiatal felnőtt" két különböző téves állítás. Nincs olyan jogi fogalom, hogy "felnőtt". És még a nagykorúság is különválik a cselekvőképességek fokozataira (képes, korlátozottan képes, képtelen).

Nem baj ha nem vagy tisztában ezekkel, csak akkor ne ilyen vehemensen védd a saját tévedésedet és dobálózz a "jogilag" szavakkal.

szept. 14. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!