Egy termékről ( pl párizsi) hogy állapítsák meg mikor fog lejárni?
Figyelt kérdés
szept. 1. 16:52
1/9 anonim válasza:
Állapítják.
Mondjuk úgy, hogy jártak iskolába, és ott tanultak is. Erre megvannak a módszerek. Biológia, èlelmiszerbiztonság stb.
Ki lehet számolni, hogy adott körülmények között mennyi ideig biztonságos elfogyasztani.
2/9 anonim válasza:
Kirakták a napra és számolták az időt!
3/9 A kérdező kommentje:
Napon 5 ora alatt megromlana
szept. 1. 17:32
4/9 anonim válasza:
Igen. Ezért van a csonagoláson rsjta, hogyan kell tárolni.
5/9 anonim válasza:
Elöször is, megállapítják magyarul.
Másrészt tudják - mert elvégeztek egy csomó kisérletet -, hogy hány napig/hétig nem romlik meg, és kiszámolják.
(És IGEN, egy csomó élelmiszert addig tartanak különbözö körülmenyek között, amíg elkezdenek romlani, illetve teljesen megromlanak)
6/9 anonim válasza:
És akkor bele se menjünk olyan vad dolgokba, hogy mi a különbség a "minőségét megőrzi" és a "fogyasztható" jelzések között.
7/9 A kérdező kommentje:
Tegnap megettem egy felvágottat, ami aug 31-én járt le, szerencsére nem fostam tőle
szept. 2. 06:12
8/9 anonim válasza:
A feltüntetett dátumok nem úgy értendők, hogy 23 óra 59 perc 59 másodpercig jó, és egy másodperc utàn már halálos. Ha szerdán ennél belőle, akkor sem lenne gondod.
9/9 gungasam válasza:
A szavatossági idő a biztonság miatt mindig rövidebbre van szabva mint amennyi ideig eláll egy termék. Speciel a párizsi addig jó míg nem büdös. Tele van tartósítószerrel, sókkal , aromákkal, koegzisztenciát befolyásoló adalékokkal. A fűszerek másodlagosak, néha az is van benne. Hús az nincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!