Szepes az déli vagy nyugati varosresze Debrecennek?
Nem tudom, mihez képeset „annak ellenére”? A te felsorolásod, vagy valahol találtad?
Ha a Google Maps használatakor csak településnevet adunk meg, akkor a település súlypontjába (középpontjába) írja a település nevét. Ezt a pontot pontosan is kijelöli, ha útvonalterv esetén is csak településnevet adunk meg.
Pl. Úrkut esetében közút nélküli helyen van a súlypont, például Debrecen esetében a Kossuth, Széchenyi, Piac utcák találkozásában van.
Ha a négy fő égtájat felezzük, akkor kapunk nyolc égtájat. Ezek szögtartományai:
É: 337,5°–22,5°. ÉK: 22,5°–67,5°. K: 67,5°–112,5°. DK: 112,5°–157,5°. D: 157,5°–202,5°. DNY: 202,5°–247,5°. NY: 247,5°–292,5°. ÉNY: 292,5°–337,5°.
A súlyponttól pl. Júliatelep közepe 45°-os szögben látható, azaz pontosan északkeletre van, egyben peremrész, tehát Debrecen északkeleti része.
Pl. Lencztelep közepe a súlyponttól 135°-os szögben látható, ez pontosan a DK-i irány. A súlyponttól idehúzott összekötővonal folytatásában látható rész Debrecen délkeleti része.
A kérdezett szepesi rész közepe a súlyponttól 206°-os szögben látható, ez már DNY-i irány; 3,5°-al van a D–DNY határtól.
Ha a 2-es válaszban látható térképet nézzük, és ott a fehér részt, akkor pedig igen pontosan a DNY-i saroknál van, ezért tartom jónak az 1-es választ. A különbség abból adódik, hogy a súlypont eléggé a fehér rész nyugati részén van, a súlypontból nézve igen-igen határeset közelében van.
Én így nézem, te úgy nézed és sorolod a területeket égtáj szerint, ahogy jónak tartod, mások pedig sorolhatják másképp.
Nem tudom, miért kérdezted, miért foglalkoztat ennyire?
Én sem értem mi a rugózás tárgya.
Ami dél felé van az a déli városrész. Pont. Ennek lehet több része is mint felsoroltad.
Például magyarország déli megyéi sem csak Baranya, hanem mind amelyik délen van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!