Egy webáruház milyen jogon kéri az anyám nevét és a születési évemet, hónapomat, napomat? Véleményem szerint csak a lakcím, szállítási cím, elérhetőség kérhető el.
Milyen törvény szerint? Ez csak duma, fogalmad sincs.
Egy másik törvény szerint meg tilos kiskorúakat kiszolgálniuk, és máshogy nem tudják ezt ellenőrizni. Tehát el fogja kérni az okmányodat. És te eldöntöd, hogy bemutatod, vagy távozol vásárlás nélkül.
És ezt mindig eljátszod? Pl. e-mail címed sincs, mert ott is kérik a születésed idejét. Mobilod sincs? Vagy anyád vette, a saját nevére? Portákon, hogy mész be, mert sok helyen ott is kérnek igazolványt!
Ja, és hívj rám rendőrt, mert:
"Kérem a személyi igazolványodat! Fotózd be, és linkeld ide!"
Ez szerinted bűncselekmény???
Jézusom, ti meg vagytok őrülve! Ekkora gyűlölködést, mikor csak kérdeztem a véleményeteket. Nem tanácsot kértem, tudom, mit csinálok.
Tudom, hogy honnan rendelek és honnan nem.
Azt is tudom, hogy nyugodtan megadhatok fals adatokat, nem fog idejönni az ügyintéző elkérni a személyimet.
Tartom a véleményemet, hogy semmi köze az adataimhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!