Miért nem szárad a festék?
Figyelt kérdés
Már többször lekentem valamit, legutóbb tegnapelőtt. Egész nap kiteszem a tűző napra, szél éri, de mégsem képes teljesen megszáradni. Olajfesték+fújós akril keverékével volt festve, korábbi festéseknél se akart megszáradni, de többször újra kellett festeni mert hibákat ejtettem. Lényeg, hogy már nagyon kivagyok hetek óta nem tudom megcsinálni, hogy végre használhatóvá tegyem a biciklimet (egy váztartó papucsról van szó). Egy kicsit puha ragacsos érezni hogy nem az a csontszáraz, és a körmömet meg bele tudom mélyíteni ott marad a nyoma. Hogyan tudnám nagyon felgyorsítani a teljes száradást. Nem akarom addig felszerelni mert egyrészt erre még jön egy réteg lakkfujás, amit ugye nem lehet puha festékre, másrészt szereléskor a festék lehorzsolódna. KOrábban már kétszer betettem a sütőbe hogy gyorsan száradjon, de egyszer túl sokáig volt benn ugyan csontszáraz jó lett, de koromfekete, máskor elég hamar kivettem mégis más lett a színe zöldesebb lett és újra kellett festeni.aug. 12. 13:09
1/2 anonim válasza:
Ha olajat és akrilt egy felületre kensz, nem nagyon fog megkötni soha. A festékek lágyítói egymással is reagálnak, nagyobb molekulákat alkotnak, ami viszont nem tud elpárologni. Én leszedném az egészet és csak akrilt használnék.
2/2 A kérdező kommentje:
Zomanc volt nem olaj. Erdekes maskor is festettem igy ugyanezekkel megis kikemenyedett. Sajnos az a gond h zöld szinem csak fujosbol van raadasul gyongyhazfenyu mint a biciklim. Kek es fekete meg ebbol keverem ki
aug. 18. 14:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!