Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan tudok félévet passziválni?

Hogyan tudok félévet passziválni?

Figyelt kérdés
Volt 2 aktív félévem, a 3-at szeretném passziválni. Ezt Neptunon keresztül hogyan tudom megtenni? Melyik menüpontban? Valaki leírná nekem részletesen?

júl. 30. 15:14
 1/6 anonim ***** válasza:
18%
Most nem tudod, mert nyari szunet van. Szeptember elejen tedd fel ujra ezt a kerdest. :)
júl. 30. 16:32
 2/6 anonim ***** válasza:
86%

Neptun -> ügyintézés -> beiratkozás/bejelentkezés, és itt láthatod listázva az eddigi féléveidet a következővel együtt. Tehát neked itt 3 sornak kell szerepelnie, 2 aktív státuszú félévnek, a harmadiknál pedig a "nem meghatározott" kifejezés szerepel. Ha mellette rányomsz a + jelre, akkor kiválaszthatod, hogy aktív vagy passzív legyen a következő féléved. #1-re ne hallgass, én épp most csináltam meg, mert eszembe jutott a kérdésről. Elvileg kapnod kellett (vagy kapni fogsz) egy automatikus neptun üzenetet, valami ilyesmit:

Tisztelt Hallgató!

Tájékoztatjuk, hogy ***** (alapképzés) (*****) képzésének tanulmányi státusza változtatásra került. 'Aktív' státuszról 'Még nem meghatározott' státuszra xy módosította 2024.07.xx. dátummal. Miután megkaptad ezt az üzenetet, utána tudsz nyilatkozni arról, hogy aktív vagy passzív legyen a féléved, gondolom ezt minden egyetem máskor küldi ki, de biztos hogy még a tárgyfelvételi időszak előtt, aminek szeptember elejére már vége van.

júl. 30. 17:59
 3/6 anonim ***** válasza:
88%

"#1-re ne hallgass, én épp most csináltam meg"

Attól függ, melyik egyetem. Nálunk még meg sem jelent a 2024/25. I. félév, nálunk csak regisztrációs időszakban lehet átállítani. Szóval az is lehet, hogy mégiscsak rám kell hallgatnod kérdező. Ha nem lesz ott az új félév, akkor ne lepődj meg...

júl. 30. 19:28
 4/6 anonim ***** válasza:
25%
#3 Akkor gondolom értelmezted a válaszom második felét is, az automatikus üzenettel kapcsolatosan. Idézném a lényeget belőle: "Elvileg kapnod kellett (vagy kapni fogsz)", tehát ha még nem kapott ilyet, akkor értelemszerűen később fog kapni. "gondolom ezt minden egyetem máskor küldi ki, de biztos hogy még a tárgyfelvételi időszak előtt". Szerintem ezt sem fogalmaztam meg félreérthetően, szóval nem igazán értem, hogy mi a problémád, és ebben mi nem világos a számodra. Mert ezek alapján te alapvetőnek vetted azt, hogy majd valamikor szeptemberben kell erről döntést hozni, holott azt az adott egyetem tvsz-e határozza meg, és egyetemből is többféle létezik. Valóban elragadtattam magam én is az általad idézett (kontextusából kiragadott) mondatrészlettel, ezért elnézést kérek mindenkitől, akiket esetleg megbántottam ezzel a különösen aljas és módfelett gyalázatos megnyilvánulásommal. Peace.
júl. 30. 20:08
 5/6 anonim ***** válasza:

"Akkor gondolom értelmezted a válaszom második felét is, az automatikus üzenettel kapcsolatosan."

Az csak a te prekoncepciód (értsd: agyszüleményed), hogy a kérdező kapott ilyen levelet. És az is, hogy a szövegedet nem értelmeztem. :DD

Egyébként nem tartod gáznak a módfelett modoros stílusodat a narcisztikus bocsánatkéréseddel és a szlenges "peace" szóval keverni? És még értelmiséginek tartod magad? :)

júl. 30. 20:29
 6/6 anonim ***** válasza:
Még mindig nem értem, hogy mi a problémád, mivel tudod ostoba is vagyok. Hol állítottam olyasmit, hogy értelmiséginek tartanám magamat? Úgy látom, hogy a "személyeskedés" és a "szellemi f*szverés", illetve "provokáció" tárgyakból jelesre vizsgáztál a 2023/2024 2. félévben. Az pedig szubjektív, irreleváns és esztétikai jellegű kérdés, hogy te miképp vélekedsz a fogalmazási stílusomról, mivel az engem pont nem érdekel. 🤷‍♂️
júl. 30. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!