Hogyan tudok félévet passziválni?
Neptun -> ügyintézés -> beiratkozás/bejelentkezés, és itt láthatod listázva az eddigi féléveidet a következővel együtt. Tehát neked itt 3 sornak kell szerepelnie, 2 aktív státuszú félévnek, a harmadiknál pedig a "nem meghatározott" kifejezés szerepel. Ha mellette rányomsz a + jelre, akkor kiválaszthatod, hogy aktív vagy passzív legyen a következő féléved. #1-re ne hallgass, én épp most csináltam meg, mert eszembe jutott a kérdésről. Elvileg kapnod kellett (vagy kapni fogsz) egy automatikus neptun üzenetet, valami ilyesmit:
Tisztelt Hallgató!
Tájékoztatjuk, hogy ***** (alapképzés) (*****) képzésének tanulmányi státusza változtatásra került. 'Aktív' státuszról 'Még nem meghatározott' státuszra xy módosította 2024.07.xx. dátummal. Miután megkaptad ezt az üzenetet, utána tudsz nyilatkozni arról, hogy aktív vagy passzív legyen a féléved, gondolom ezt minden egyetem máskor küldi ki, de biztos hogy még a tárgyfelvételi időszak előtt, aminek szeptember elejére már vége van.
"#1-re ne hallgass, én épp most csináltam meg"
Attól függ, melyik egyetem. Nálunk még meg sem jelent a 2024/25. I. félév, nálunk csak regisztrációs időszakban lehet átállítani. Szóval az is lehet, hogy mégiscsak rám kell hallgatnod kérdező. Ha nem lesz ott az új félév, akkor ne lepődj meg...
"Akkor gondolom értelmezted a válaszom második felét is, az automatikus üzenettel kapcsolatosan."
Az csak a te prekoncepciód (értsd: agyszüleményed), hogy a kérdező kapott ilyen levelet. És az is, hogy a szövegedet nem értelmeztem. :DD
Egyébként nem tartod gáznak a módfelett modoros stílusodat a narcisztikus bocsánatkéréseddel és a szlenges "peace" szóval keverni? És még értelmiséginek tartod magad? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!