BGE-n lehet első félévet passziválni?
Persze.
Ha jól tudom, akkor egybefüggően 2 félévet tudsz, szóval még a másodikat is tudnád, ha akarnád.
Viszont első félévet azért nem jó passziválni, mert ha ráépülős tárgyaid lesznek, akkor a II-ban nem tudod megkezdeni őket.
Ezért célszerű inkább 1 teljes évben gondolkodni.
Kérelmezni kell mindenképp, és indokot írni.
De ezek formális dolgok, ez a menete inkább így fogalmaznék.
Nem szokták elutasítani senkinek, max ha valami hülye indok szerepelne ott, hogy passziválni szeretnék, mert nincs most kedvem tanulni. De ilyet meg nyilván nem fog beleírni senki.
Először be kell iratkozni, hisz jogviszony nélkül nem tudsz passziváltatni.
Annak van átfutás ideje. Majd azt követően tudod a kérvényt beadni.
Igen, de nem kell ennyire részletbemenően.
pl: felmerülő anyagi gondok. De ne csak erre hivatkozz, mert akkor azt mondják, hogy vedd fel a diákhitelt, mivel a diák2-nek 0% a kamata, szóval még jogos is lehetne az érvelésük.
Én vmi burkolt családi okra hivatkoznék, nem várt esemény következett be ennek hatására családoddal kell legyél stb.
De rád van bízva, ezek formalitások, több százan adják be szerintem a kérelmet, a dékánnak nincs ilyen családi storykkal bajlódni, kb aláírja az összeset és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!