Hogyan kell pontosan célozni?
Érdekes kérdés!
Sokat számít, hogy milyen rendszeresen dobálsz és az is számít, hogy mivel dobálsz. Ha nincs meg a megfelelő tömege a kőnek, akkor el sem tudod dobni bizonyos távolságba, de ha túl nagy a tömege, akkor meg az a hátrány. Ritka, hogy valakinek bárnit a kezébe adva, bármikor, bármit képes eltalálni, - ez már tényleg az extrém rátermettség kategória. Viszont ha sokszor vagy sokáig van ugyanaz a kő a kezedbe, - dobálod, fogdosod, (érzed a tömegét,) akkor eléggé jók az esélyeid arra, hogy eltaláld vele azt, amit megcélzol.
Egyszer ökörködtem egy hógolyóval a Balázs Béla utcában - Budapest IX. kerületében, suhanc koromban - és amire a Tompa utcába értem, annyira éreztem a tömegét a hógolyónak, hogy a fordulásból megcélzott oszlopra rajzolt szív közepét találtam el vele! -Őszinte leszek: magam sem hittem abban az eldobás pillanatában, hogy pontosan oda fog menni a hógolyó, ahová céloztam vele!
Volt egy másik esetem is a környéken:
Egy sunyi hülye gyerek elkezdett - nyáron - hátulról, egy bodega tetejéről dobálni engem és az osztálytársaimat kővel (, mert akkor még tanultunk). Nem tudtuk, mi volt a baja velünk, de felkaptam egy közepes méretű követ és eldobtam felé, - mint "visszajárót"...
Ha hiszitek, ha nem, a bolondnak a tetőre éppen felkapaszkodás közben feszülő csuklóját találtam el a kővel 30-35 méterről. Annyiban elégedett voltam az eredménnyel, hogy ettől a ponttól kezdve legalább tudtam, hogy miért óbégat sírva és szid, mint a bokrot az anyámmal együtt.
Sorsára hagytuk ezután, de meghökkentem magamon ekkor is, - mert nem gondoltam volna, hogy egy spontán felkapott kővel képes vagyok ilyen hatékonyan célozni!
Kell szerencse is.
"annyira éreztem a tömegét a hógolyónak, hogy a [...]"
Egy dobás nem dobás, avagy bolondnak van szerencséje. Ha tízből nyolcszor eltalálod a célt, akkor oké, de az, hogy egyszer eltaláltad, a világon semmit nem jelent.
"éppen felkapaszkodás közben feszülő csuklóját találtam el"
De nem éppen a csuklójára céloztál, szóval ez kiváló példa arra, mikor kvázi vaktában célzol (csak a babát akartad eltalálni) és a véletlenszerűen eltalált testrész épp egy fájdalmasabb pont lett...
"Kell szerencse is."
Na ebben tökéletesen egyetértünk.
A kérdező kommentje:
"Általában csúzlival szoktam célozni, néha eltalálom de a legtöbbször nem"
Mert nem gyakorolsz eleget.
A darts világbajnokság résztvevői sem úgy születnek, hogy minden nyíl telibe talál. Ahogy az egyes is írta: gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni.
Na! Megint előkerült az önjelölt "elemző", - akinek soha nincs önálló álláspontja, csak mások válaszait kiforgatni jár ide!
Sebaj! Papírzsepit el ne felejts odakészíteni magad mellé! :DD
"akinek soha nincs önálló álláspontja"
Hogyne lenne, nyomod is rá bőszen a zöldet.
"csak mások válaszait kiforgatni jár ide!"
Nem kiforgatni, kifogásolni. Nagy különbség! A válaszod ugyanis teljesen haszontalan, semmiben nem segíti a kérdezőt. Nem adsz neki tanácsot, nem segíted semmilyen formában, pusztán büszkélkedsz a (valós vagy kitalált) sztoriddal.
"Papírzsepit el ne felejts odakészíteni magad mellé!"
Azért ez kevés ahhoz, hogy kiverjem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!