Áldott állapotában édesnyám hallotta, mikor egy anyuka fiacskája bele akart menni cipőstől a pocsolyába és rászólt a fiár (nevén szólította, ami évtizedekkel ezelőtt ritka keresztnév volt). Ezért kaptam én is annak a fiúcskának a nevét.
júl. 18. 11:53
12/24 anonim válasza:
Amikor anyám szült, azt mondta: legyengültem. Így lett a nevem Kovács Gültem.
júl. 18. 15:36
13/24 anonim válasza:
Fogalmam sincs...ezt sosem kérdeztem meg tőlük.
De már nem is tudom :(
júl. 18. 16:52
14/24 A kérdező kommentje:
#13 nagyom sajnalom:(
júl. 18. 20:06
15/24 anonim válasza:
Mert buták
És az anyám is az volt, hogy az apámra hallgatott.
Rengeteg a névrokonom a családunkban, ezért se szeretem. max becézgetni.
júl. 19. 18:59
16/24 anonim válasza:
Több vallásos családban is előfordult ez a név a gyerekeknél, a szintén vallásos anyámnak meg annyira megtetszett ez a név, hogy nekem is ezt adták. A második keresztnevem is egy szent neve lett volna, de ez csak a keresztlevelemben van benne, mert azután jutott eszükbe, hogy hazahoztak a kórházból. Nagy kár, mert az sokkal jobban tetszik, és akkor lett volna választási lehetőségem.
De ami késik, nem múlik. Éppen az új nevemre várok. Ezt is tartalmazza.
júl. 19. 22:59
17/24 anonim válasza:
Mert azt szerették volna, hogy a nevem magyar legyen, ne lehessen lefordítani Szlovákra.
(Szlovákiában élünk, és itt hajlamosak a neveket lefordítani pl anyu Katalin, de a hivatalos papírokban a szlovák megfelelője van írva , Katarína.)
Így lettem Tünde, testvéreim Emese és Réka.(Ezeknek a neveknek nincsen szlovák megfelelőjuk.)
júl. 21. 07:39
18/24 anonim válasza:
Ezt szóról szóra én is írhattam volna, ami az előttem író írt. Szívemből szólt.
júl. 21. 08:02
19/24 anonim válasza:
Anyám kedvenc énekeséről kaptam a nevemet, Kovács Ákosról de a vezetéknevem már nem Kovács.
júl. 21. 08:10
20/24 anonim válasza:
Az ultrahangon soha nem fordultam úgy, hogy kiderüljön, fiú vagy lány leszek, így 2 neven is gondolkodni kellett. A fiú hamar megvolt (mert nagyon kevés férfi név tetszett anyáéknak), a női név volt nagyobb kihívás. Egyik nap apa bejött az ajtón, és beugrott neki, hogy lehetnék Lili. Akkor azt hitték, hogy ritka név, mivel senkit nem hívtak így a környezetükben + csak utána robbant be a top10-be.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!