Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Az önéletrajzra miért nem jó...

Az önéletrajzra miért nem jó ötlet lakcímet is írni ?

Figyelt kérdés

Jelenleg álláskereső vagyok, készítettünk a Hivatalban önéletrajzot. Az ügyintéző azt mondta, hogy lakcímet ne írjak oda, mert ,,sosem tudni, hogy az ember kinek küldi el,az önéletrajzát ".

Mit értett ez alatt ?

Sajnos már nincs lehetőségem megkérdezni. Én írtam oda lakcímet is.

2024. júl. 14. 05:46
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj már, hogy így direktben rákérdezek, de te fogyatékos vagy?

Vagy szerinted úgy mégis mire gondolhatott?

2024. júl. 14. 06:13
 2/7 anonim ***** válasza:
49%
Az önéletrajznak SOHA nem része a lakcím. Sem a szakmainak, sem a motivációs levélnek. Mégis minek írtad bele. Miért tetted annak ellenére, hogy fel is hívták rá a figyelmedet, hogy nem jó ötlet.
2024. júl. 14. 06:24
 3/7 anonim ***** válasza:
78%
Nézzetek már meg egy mintát. Mindegyiken ott a cím. Fel kell tüntetni az elérhetőségedet. Email, telefon, cím. Nem mindegy munkáltató szarja le hol laksz. Mert van amelyik nem akarja fizetni az utazásod. Úgy a korrekt ha már az elején kiderül hol él az illető.
2024. júl. 14. 06:49
 4/7 anonim ***** válasza:

3. Trágár és egresszív stílus nélkül nem ment volna.

Ha egy adott állásra pályázom, akkor nyilván kell elérhetőség, hiszen hogyan léphetnének kapcsolatban a jelentkezővel.

De a kérdésből nekem az derül ki, hogy közvetítő céghez adja be, amelyik majd elküldi lehetséges munkaadóknak.

2024. júl. 14. 06:51
 5/7 TappancsMancs ***** válasza:
100%

A lakcím és születési dátum azért nem jó önéletrajzban, mert ne a cég döntse el a munkavállaló helyett, hogy neki közel vagy messze van-e a munkahely. Sok esetben az emberek 40-60 perc környékén utaznak a munkahelyre és nem dolgozhat mindenki a lakóhelye közvetlenebb közelében. Az életkort meg azért szokták kihagyni, mert részben a háttérben, burkoltan diszkriminációt jelenthet a válogatásnál. És amúgy is nyilvánvaló, hogy egy huszonévesnél simán jobb munkaerő lehet egy negyvenes vagy ötvenes is.

Az a legritkább eset, hogy valaki csalást vagy bűnözést akarna elkövetni kamu álláshirdetésekkel. Szerintem nagyon valószínűtlen és nem azért szokták kihagyni a lakcímet.

2024. júl. 14. 10:51
 6/7 TappancsMancs ***** válasza:
100%
Most olvasom még végig... Az, hogy beleírtad a lakcímet azért még nem egy nagy baj és ne aggódj miatta. Nagyobb utazási távok esetén lehet problémás. Például van aki simán ingázik több mint egy órát is, vagy legalábbis bevállalja és olyankor lehet a válogatásnál szempont egy közelebbi munkavállaló. De értelmes HR-es tudja, hogy ezek hogyan vannak és normál esetben nem jelent kiemelt szempontot.
2024. júl. 14. 10:53
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem nagy baj, de teljesen felesleges lakcímet írni egy önéletrajzba. Nem épp releváns információ a munkáltató számára, hogy te épp Mucsaröcsögén vagy Kótyavetyén laksz a Macskaköves utca 6/A-ban, amennyiben be tudsz járni onnan is dolgozni.
2024. júl. 14. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!