Hogyan a legérdemesebb elindulni a tetováló szakmában?
Kiskoromtól vágytam a tetoválásra igazából, de sose tudtam rá félretenni eleget a jelenlegi munkámból. Nem arra vagyok most kíváncsi mennyire éri meg, igazából csak csinálni szeretném nem igazán a bevétel érdekel. Láttam, hogy a vean tatto-nál van tanfolyam. Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata? Menn,ibe kerül elindulni a dologban (eszközök, oktatás, helybérlés stb...). Vagy milyen módon szoktak elindulni ezen a vonalon a tetoválók? Rajzolni tudok, műveszetibe jártam, nyílván a bőr az másabb, de legalább nem teljesen a nulláról kellene kezdenem, hogy még egyenes vonalat se tudok húzni. Viszont a technikai részekkel nem vagyok tisztában.
Arra gondoltam, hogy kezdésként anyagáron, vagy akár ingyen tetoválnék majd, de ahhoz is kell egy hely. Plusz vállalkozói kiváltása meg ilyenek (feketén semmit nem csinálnék, mindig bejelentett munkám volt). Minden érdekelne a témával kapcsolatban, köszönöm szépen a segítséget :)
A hely bérlés semmivel se drágább, mint egy albi.
Géptől a tintáig minden fent van neten.
KATA adózási forma laza havi 70k
Tanfolyam árait meg te is meg tudod nézni és dönteni, hogy melyikhez mész.
Nem érdekel a bevétel? Ostoba és naív hozzáállás, mert a pénz alapja annak, hogy tartsd a frontot a helybéstől az adózásig, ahol ha nincs is bevételed, akkor is kötelező fizetned...
Vállalkozás az üzlet, pénz... Ha ezt nem érted, emellett nem tudsz önállóan igényeid alapjait csekkolni, akkor ne is akarj vállalkozást! Mert így nem sokáig leszel jelen és még eladósodsz is.
Vevőkör kialakítástól a marketingig nem árt ha tanulsz.
Nem minden alkotónak való a vállalkozás, mert legtöbbnek személyisége egyáltalán nem erre rátermett. Sokat láttam már csődbe menni.
Kezdetnek pl tanulj meg üzleti tervet írni, önállóan összeszedni az infókat. Ha ez se megy, felejtsd el, mert magaddal cseszel ki.
Irományod alapján elég éretlen, tapasztalatlan vagy, talán még egyedül se laktál függetlenül.
Ja és máskor a megfeleló kategóriába írj:
Üzlet, pénzügyek -> karrier, fizetés vagy vállalkozás.
Vagy kultúra és közösség -> művészetek.
(ha ennyi se megy, hogy akarsz vállalkozni?)
"Irományod alapján elég éretlen, tapasztalatlan vagy, talán még egyedül se laktál függetlenül."
Az komoly :D éretlen vagyok miközben te nem is a kérdésre válaszoltál. A fő kérdés direkt az, hogy hogyan lehet a legjobban elindulni. Az, hogy nem érdekel annyira az anyagi része azt azért írtam ki mert tudtam nagyon jól, hogy hiába a szakmára kérdeznék rá a válasz úgyis az lenne, hogy nem éri meg, meg hogy drága. Tudom, mert próbáltam már utánakeresni a témának, de eddig bárki bárhol ilyet kérdezett, nem kapott érdemleges választ csak azt, hogy drága és ne csinálja. Jelenleg egy olyan dolog történt az életemben, hogy anyagilag teljesen jól állok, felmondhatok a jelenlegi helyemen, és törődhetek azzal, hogy valamiben fejlesszem magam, (munka nélkül is sokáig megleszek). Úgy döntöttem, hogy ezt az útat szeretném választani. Egyébként meg ha annyira tudni akarod 18éves korom óta vagyok albérletben és már azelőtt is eltartottam magamat meg egy családtagomat, ami a mai napig fent áll. Az anyagiak nyilván vonzata a dolognak, ezért írtam bele, hogy mennyibe kerülhet a felszerelés. De látszik, hogy nem vagy benne a témában, mivel elég sok féle gép van, rengeteg festék és tű, de nem tudom melyiket érdemes választani, hiszen a kérdésemből is láthatóan még sose használtam ilyeneket. Attól, hogy most megtehetem, hogy sok pénzt áldozzak a dologra, attól még nem szeretnék fejjel rohanni a falnak és utólág rájönni, hogy 1milliót áldoztam mondjuk a nem megfelelő oktatásra és eszközökre.
"Tanfolyam árait meg te is meg tudod nézni és dönteni, hogy melyikhez mész."
Igen, de ha megnézed hatalmas árbeli különbségek vannak, néhány csak pár napos és többe kerül mint egy 6hónapos oktatás. De nem lehet sok véleményt találni ezekkel kapcsolatosan, hogy melyik az érdemesebb mert bárki bárhol érdeklődik, leteremtik azzal a kijelentéssel, hogy nem éri meg.
Jelenleg csak az oktatás része érdekel, akkor fogok rájönni igazán, hogy mennyire nekem való a dolog ha már elkészítettem pár mintát, ezért gondoltam arra, hogy az elején anyagáron kezdeni. (Azt viszont sokaknál látom, hogy portfólió bővítés miatt bevállalják, egyszerűbb mint fél évet várni arra, hogy valaki elvigyen egy mintát 50ezerért, és addig meg ne történjen semmi).
Ha meg tetszik a dolog és jól is megy akkor nyilván jó lenne majd ebben elhelyezkedni, de az emberből nem 2hónap alatt lesz tetováló művész.
Akkor mondom úgy, hogy jelenleg nem érdekel a bevétel, csak az, hogy a szakmát megtanuljam, ezért minden ezzel kapcsolatos infó érdekel. Negatív megjegyzésnek, hogy nem tudom magamat se ellátni egyedül (még mindig nem értem ilyet miből szűrtél le :D de legalább nevettem egy jót) semmi köze a kérdésemhez.
Azért nem raktam kategóriába, mert ez egyszerre művészetek, vállalkozás, oktatás...
Igen persze... Több ágon alkotóként "nem vagyok benne a témában"...
Nézd... Ilyen hozzáállással nem fogsz sokáig jutni. Maga a téma pedig nem hülyeség, ám önállóság, "pénz (nem érdekel") nélkül veszett ügy.
Mindebből látszik, hogy gyermek vagy még.
Támogatom az ötletet, ám személyedet nem igen díjazom.
A vállalkozás alapja TE vagy, mint személy első sorban.
A vállalkozói világ nem így működik!
Sok sikert!
S megsúgom: a legvacakabb gép is életre kel egy jó alkotó kezében.
A tetoválást szerinted törzseknél hogyan készül, angyalom?
Az emberek zöme kifogásokat keres. Legolcsóbb aliexpress-es szettel is lehet startolni.
Alkotni tudni kell. Bárhol vagyok megoldom majdnem bármiből. Pl krumpliból is lehet faragni vendégségben, hogy felmutasd meg ez.
Vagy pl vízparton találtam agyagos részt. Helyben homogénre csináltam és alkottam.
Írd be google-ba:
A legidősebb tetováló.
Olvass egy kicsit és nézd meg mivel csinálja.
Hello-szia!
Én is egyet értek azzal, hogy bármilyen eszközzel nagyot lehet alkotni, a legolvsóbb festékekkel szoktam festeni, nincsenek drága eszközeim. Viszont ha az aliexpresses gép megadja magát pont akkor mikor az ügyfelet varrod az azért elég kellemetlen lehet. A festék az meg eléggé számít ez mégis egy olyan dolog, hogy egy életre kell, hogy szép lehessen (jó persze kopik, meg az embertől is függ, hogy mennyire vigyáz rá, mennyit napozik stb...). Mert abból is van aliexpresses. Szép lesz felvarrás után közvetlenül? Igen. Lehet belőle bajod? Szintén igen (lejárt a festék vagy nem is igazi tetováló festék csak annak árulják, annó voltak is ilyen posztok, hogy pár embernek műtét lett a vége...).
Lehet gondod a személyemmel, nem kell, hogy bárki is kedveljen. De még mindig nem arra kaptam választ amit kérdeztem :D tanfolyamról ha van tapasztalat az érdekel, nem pedig az, hogy hogyan tetoválnak a törzsekben. Tetoválás történelméről sokat olvastam már, de abból nem tudom meg, hogy van-e olyan tanfolyam ami tényleg jó és segítenek a portfólióban, vagy esetleg keressek egy mestert, és ha igen akkor kinél lehet érdeklődni. Értem a vállalkozás részét, de a kérdésem nem arra vonatkozik elsődlegesen.
Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!