Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Honnan tudom, hogy funkcionáli...

Honnan tudom, hogy funkcionális analfabéta vagyok?

Figyelt kérdés
Érettségin több, mint 440 pontom lett, remek egyetemre járok, okosnak érzem magam, de néha mintha nehezebben menne az olvasás stb.

2024. júl. 12. 19:45
 1/7 A kérdező kommentje:
* mármint sokszor elakadok egy-egy könyvben, mert szeretnék megismerni és értelmezni minden részletet. Igaz, nehezebb olvasmányokat olvasok.
2024. júl. 12. 19:48
 2/7 anonim ***** válasza:
23%

Akkor hogy lehetnél funkcionális analfabéta? Tessék, per definitionem:

"funkcionális analfabetizmus: az érintett tud írni és olvasni, de nagyon rosszul. Kibetűzi a szavakat, de nem érti meg a használati utasítást, és nem tud a saját örömére olvasni. Ez akadályozza a további tanulást. Magyarországon a különböző becslések szerint a felnőttek 16-33%-a funkcionális analfabéta.[4]

Egyes vélemények szerint ki kell bővíteni a definíciót. Eszerint az is funkcionális analfabéta, aki nem beszél nyelveket, vagy nincs jogosítványa.[5]".

Forrás:

[link]

2024. júl. 12. 22:42
 3/7 anonim ***** válasza:
44%
Egyetemre jársz, de nem tudod mi a funkcionális analfabéta, és azt sem tudod, hogy nézz utána, hanem itt kérdezed meg. Nahát pont ez az
2024. júl. 13. 01:03
 4/7 anonim ***** válasza:
42%
Onnan, hog ilyet kérdezel.
2024. júl. 13. 12:12
 5/7 A kérdező kommentje:
Közvetlenebb választ szerettem volna, ezért kérdeztem meg. Sajnálom, hogy ilyenek játszótere lett mára a GYK, mint egyeseké. Igaz, én hibáztam, túl sokat vártam.
2024. júl. 13. 14:18
 6/7 anonim ***** válasza:
13%
Pedig adekvát válasz volt.
2024. júl. 13. 16:23
 7/7 Szándékos Bendegúz ***** válasza:
100%

Ez nekem egy jellegzetes tanulási problémának túnik.

Olyan szó került eléd, amit valójában nem értesz.

Lehet, hogy csak azt a meghatározását nem érted, amit az iró ott használt.

Ugyanis sok szavunknak van több meghatározása.

Ha egy olyan mondatot olvasol, amiben nem értesz egy szót, akkor már a mondat végén érezheted, hogy valami homály van abban a mondatban.

Én pédául ilyenkor lassan újraolvasom a mondatot.

Ha kell többször is.

És megkeresem, hogy melyik szót nem értem.

Ha érdekel ez a téma, akkor szivesen irok még erről.

2024. júl. 14. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!