Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A kötőszavak szóismétlésnek...

A kötőszavak szóismétlésnek számítanak?

Figyelt kérdés

Sok könyvet olvasok (természetesen ezek általában fordítások), és azon tűnődtem, az "és, majd, aztán," stb. szóismétlésnek számít-e egy szövegben?

Fontos ezeket minden áron elkerülni, vagy jobb azon tanakodni, zavaró-e a szövegkörnyezetben? Illetve ott van a "hogy", ami van, amikor elkerülhető, azonban egyes esetekben hülyén hangzik nélküle a mondat. Ti hogy vagytok ezzel?

2024. júl. 9. 21:11
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem számít annak.
2024. júl. 9. 21:14
 2/4 anonim ***** válasza:
87%
Nem számít szóismétlésnek, de ettől függetlenül feltűnő és így zavaró lehet - nem a szóismétlés, hanem a szerkezeti változatlanság miatt. Ha minden mondatod ugyanúgy épül fel, az kizökkenti az olvasót, mert monotonná, unalmassá teszi a szöveget.
2024. júl. 9. 21:46
 3/4 anonim ***** válasza:
Pl párbeszédekben nem kell a szóismétlést elkerülni, tudatosan szoktam alkalmazni. Igazából, ha belegondolok, a szövegben is.
2024. júl. 10. 01:26
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem nem szóismétlés, de írhattál volna pár példát...
2024. júl. 10. 08:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!