Miért csúszik ki könnyedén a dugó a konnektorból?
Két oka lehet, ebből az egyikre sose gondoltam volna, de nemrég találtam rá példát, mikor a szomszédban kértek segítséget.
Ha több konnektorban is lötyög, akkor túl vékony a dugvilla villája. Ha csak egyben, akkor abban a konnektorban túlságosan szét van nyílva a fogadó rész.
Kezdem a számomra megdöbbentővel: egy álló ventilátor dugvillájának a villái nagyon vékonyak voltak. Mivel több konnektorban is lötyögött, tolómércével megmértem; igencsak kicsi volt az átmérője más dugvillákéhoz képest. Annyit tudtam tenni, hogy összébb nyomtam a végeiket, és így, hogy nem párhuzamosak, elég jól megszorulnak. Hogy mennyi ideig tartják ezt a formát, nem tudom.
A másik eset „rázósabb” (persze, áramtalanítás esetén nem szó szerint), ki kell emelni a falból a konnektort, és összébb kell nyomni a fogadó érintkezőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!