Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Az öngyújtót hogy-hogy nem...

Az öngyújtót hogy-hogy nem cigigyújtónak hívják?

Figyelt kérdés

Elvégre, nem magát gyújtja fel, csak a cigi végét gyullasztja meg. :)

[Tudom amúgy, van, aki úgy szokta mondani a kő-papír-ollót, hogy

kő,papír,ol-ló,cigaretta-gyúj-tó. :) Ezt a szomszéd kisgyerektől hallottam még régebben, nekem meg anno volt, hogy osztálytársaim anno mégegy másik elemet, a sima cigarettát vették bele. Úgy mutatták, hogy csak a mutatóujjukat nyújtották/ nyitották ki.

Meg még,tudom, volt olyan az Agymenőkben, hogy

kő,papír,olló,gyík,Spock

Mi ezt anno még továbbvittük öcsémmel ezt a gyík-Spock-osat, ilyenek voltak, nem tudom, itt van-e mind: ötegyhárom, Yoda, Ármágeddon, védőpajzs, teleport. :) Már nagyon régen volt, az öt-egy-három valami kód lehetett az ICarly-ban,vagy telefonszám. :)]

Kicsit eltértem a tárgytól, de visszatérve, miért öngyújtó? Mert már nem kellett mástól tüzet kérnie, egy társaságban, ha cigizni akart, hanem meggyújtotta önmagának? És akkor ez így rövidebben hangzott így egyezményesen? Mindig így hívták? Amúgy a cigaretta-gyújtó meg amúgy tényleg nem is hangzik olyan jól. :)

júl. 5. 13:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Zsebből indítható lángszóró.
aug. 4. 08:13
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Tűzgyújtó
aug. 4. 08:18
 13/14 anonim válasza:
100%
Na ez az, hogy ezt hogy tűzgyújtó még soha az életemben nem hallottam öngyújtóra. De mást se.
aug. 4. 08:27
 14/14 anonim válasza:
Lehet az a gond hogy amikor először gyújtott tüzet az ember még nem tudott beszélni. Egymillió évvel később elnevezni valamit pedig kissé problémás
aug. 6. 10:28
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!