Nyertem így a buszbérlettel, pénzt, vagy időt, vagy semmit?
Nem 26 ikán vettem a bérletet, májusban, amikor kaptam a penzem, hanem június 10 ikén, ami azt jelenti, hogy július 10 ikeig érvényes.
Így most mikor penzt kaptam, nem kellett vegyek bérletet, majd csak 11 ikétől kell vennem.
A kerdes az, hogy ez hogy csak 10 iken kell vegyek, nem rögtön amikor kapom a pénzem hóvégén, akkor spórolok ezzel 2 hetet, vagy nem, mert ígyis úgyis kell vegyek?
Semmit sem nyersz vele. Május 26. és június 10-e között jeg (bérlet) nélkül utaztál? Ebben az esetben nyertél az említett időre, főleg, ha nem kaptak el.
Június 10-től már veszed a bérletet, tehát nincs utad bérlet (jegy) nélkül, tehát semmit sem nyersz vele.
Szerencséd hogy nem volt ellenőr a buszon amíg máséval utaztál mert fizethetted volna a pótdíjat.
Amúgy azzal semmit nem spóroltál hogy később vetted, mert mindenképp meg kell venned.
Azt értem, de az ország és vármegye bérleteken fel van tüntetve annak a személyi igazolvány száma, akié a bérlet.
Szóval ha lett volna ellenőrzés és ugye az ismerősöd béreltén nem a te szig. számod van, ezért fizetted volna a büntit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!