Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Bankkártya letiltva így...

Dinya zoli kérdése:

Bankkártya letiltva így ugyebár senki nem tud hozzáférni a rajta lévő összeghez ? Számlám biztonságban van ?

Figyelt kérdés
jún. 29. 08:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
60%
Nincs
jún. 29. 09:49
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Bankkártya letiltásával a bankkártyás fizetés nem fog működni. Ha a számlához hozzáférnek (pl. netbankon, alkalmazáson keresztül), ott működnek az utalások. Nyilván egy bank ettől biztonságosabb, mert a tranzakciókat előbb jóvá kell hagyni, észrevétlenül nem tűnik el a pénz.
jún. 29. 10:30
 3/11 A kérdező kommentje:
Akkor most mit tehetek többet így hétvégén⁷
jún. 29. 11:54
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Miből gondolod, hogy veszélyben van a bankszámla? Csak az férhet hozzá aki tudja a netbank belépési adatait és jóváhagyja a belépést. Ehhez vagy te kapod az SMS-kódot és csak te látod, vagy telefonról kell beolvasni a QR-kódot ami csak hozzád érkezik meg, vagy a telefonon az ujjlenyomatodat adod meg, és csak azt fogadja el.
jún. 29. 12:30
 5/11 anonim ***** válasza:

Csak akkor férhetnek a pénzedhez (számládhoz), ha valaki megszerezte a fentiek által írt adataidat. Kártyával nem tudnak levenni pénzt a számládról, ha pedig utalni akarna valaki, akkor a Te telefonodra menne az adatok kérése, aminek kicsi a valószínűsége, szinte nulla és ne reagálj rá!

Légy nyugodt.

jún. 29. 15:07
 6/11 A kérdező kommentje:
Netbankom abszolút nincs is!
jún. 29. 16:13
 7/11 anonim ***** válasza:
62%

Akkor tényleg nincs mitől tartani. Ha ellopták vagy elhagytad, azzal megpróbálkoznának visszaélni, de a fizetést még így is jóvá kell hagynod egy pár ezer forintos összeg felett. Ha letiltottad a kártyát, azzal már nem tudnak fizetni sem.

Ha te adtad ki az adatokat, és úgy próbálnak vele online fizetni, azt jóvá kell hagynod, és a letiltás után ez sem működik.

De még olyan is van, hogy a bank automatikusan letiltja a kártyát és hamarabb értesít téged, mint ahogy észreveszed, pl. ha külföldről érkező próbaterheléseket csinálnak vele.

jún. 29. 16:40
 8/11 anonim ***** válasza:

A #7-nek igaza van.

Nekem egyszer Bukarestben akarták letisztítani a számlámat.

Előtte kaptam új kártyát és mondták, hogy vegyek ki az utcán levő bankomatból pénzt. Senki közelemben az utcán nem volt (erre ügyelek), sem nem tapasztaltam szokatlant a gépnél. Kivettem egy ezrest, aktiváltam a kártyámat. Napokig hozzá sem nyúltam a kártyához. Rutinból pár nap

múlva beléptem a számlámra és azt vettem észre, hogy hiányzik majdnem 200-ezer Ft. Azonnal letiltattam a kártyát. Kisült, hogy valaki Bukarestben megfejte a számlámat. A bank megfizette a káromat, de a kamatot nem adta oda. Ennyi baj legyen. Másra nem tudok gondolni, mint arra, hogy a környező házak ablakaiból valaki távcsővel figyelte a PIN-kódomat és gyártott egy új kártyát magának. Ezt a kártyagyártást a bank vetette fel, mint lehetőséget. Egyébként is igyekszem akkor kivenni a pénzem, ha valakinek már előttem kiadta a kártyát is a pénzt is a bankomat. Régebben volt olyan csel, hogy a pénzkiadó rést leragasztották szalaggal. Amíg a bankban intézkedtél, addig a vétkező letépte a ragasztószalagot és elvette a pénzt.

Volt olyan esetem is (Balatonnál, de én Bp-en lakom), amikor bajlódtam a kártya visszahelyezésével egy tokba. Ez a gépnek soknak tűnt és visszaszippantotta a kiadott pénzem. Tudtára adtam a banknak és szóltam, hogy annyival több pénznek kell lenni a gépben. Elfogadták és a pénzt átutalták a bankomban levő folyószámlára.

jún. 29. 18:06
 9/11 A kérdező kommentje:
Tulajdonképpen rossz netes oldalon adtam meg az adatokat!
jún. 29. 18:21
 10/11 anonim ***** válasza:

Ezt hogyan érted?

Miféle adatokat adtál meg és kinek?

jún. 30. 08:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!