Bankkártya letiltva így ugyebár senki nem tud hozzáférni a rajta lévő összeghez ? Számlám biztonságban van ?
Csak akkor férhetnek a pénzedhez (számládhoz), ha valaki megszerezte a fentiek által írt adataidat. Kártyával nem tudnak levenni pénzt a számládról, ha pedig utalni akarna valaki, akkor a Te telefonodra menne az adatok kérése, aminek kicsi a valószínűsége, szinte nulla és ne reagálj rá!
Légy nyugodt.
Akkor tényleg nincs mitől tartani. Ha ellopták vagy elhagytad, azzal megpróbálkoznának visszaélni, de a fizetést még így is jóvá kell hagynod egy pár ezer forintos összeg felett. Ha letiltottad a kártyát, azzal már nem tudnak fizetni sem.
Ha te adtad ki az adatokat, és úgy próbálnak vele online fizetni, azt jóvá kell hagynod, és a letiltás után ez sem működik.
De még olyan is van, hogy a bank automatikusan letiltja a kártyát és hamarabb értesít téged, mint ahogy észreveszed, pl. ha külföldről érkező próbaterheléseket csinálnak vele.
A #7-nek igaza van.
Nekem egyszer Bukarestben akarták letisztítani a számlámat.
Előtte kaptam új kártyát és mondták, hogy vegyek ki az utcán levő bankomatból pénzt. Senki közelemben az utcán nem volt (erre ügyelek), sem nem tapasztaltam szokatlant a gépnél. Kivettem egy ezrest, aktiváltam a kártyámat. Napokig hozzá sem nyúltam a kártyához. Rutinból pár nap
múlva beléptem a számlámra és azt vettem észre, hogy hiányzik majdnem 200-ezer Ft. Azonnal letiltattam a kártyát. Kisült, hogy valaki Bukarestben megfejte a számlámat. A bank megfizette a káromat, de a kamatot nem adta oda. Ennyi baj legyen. Másra nem tudok gondolni, mint arra, hogy a környező házak ablakaiból valaki távcsővel figyelte a PIN-kódomat és gyártott egy új kártyát magának. Ezt a kártyagyártást a bank vetette fel, mint lehetőséget. Egyébként is igyekszem akkor kivenni a pénzem, ha valakinek már előttem kiadta a kártyát is a pénzt is a bankomat. Régebben volt olyan csel, hogy a pénzkiadó rést leragasztották szalaggal. Amíg a bankban intézkedtél, addig a vétkező letépte a ragasztószalagot és elvette a pénzt.
Volt olyan esetem is (Balatonnál, de én Bp-en lakom), amikor bajlódtam a kártya visszahelyezésével egy tokba. Ez a gépnek soknak tűnt és visszaszippantotta a kiadott pénzem. Tudtára adtam a banknak és szóltam, hogy annyival több pénznek kell lenni a gépben. Elfogadták és a pénzt átutalták a bankomban levő folyószámlára.
Ezt hogyan érted?
Miféle adatokat adtál meg és kinek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!