Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Fúrt kút összeomolhat?

Fúrt kút összeomolhat?

Figyelt kérdés

Van egy fúrt kutam, kb 30 éves. Eleinte csak kisebb nyomáson jött a víz (kb egy hete), most meg már abszolút nem kapja fel a szivattyú. Ez egy régi orosz gyártmány és nem azzal van a probléma. Rá raktam másik kútra és működik. Viszont az enyémet kipróbáltam másik szivattyúval is és az sem szívta fel. A norton pumpálásával jön a víz mind a 2 helyen, de szivattyú indításnál köpköd pár deci vizet, de aztán semmi. Megvizsgáltam a vizet és eléggé zavaros, nem lehet átlátni rajta. Ezesetben lehet javítani a kutat vagy fúrassak újat? Milyen mélységben lenne érdemes fúrni, ha arra kerülne a sor? Novények locsolására lenne használva és a jövőben automata locsolórendesszere.

Hallottam olyat is, hogy lehet gázos a kút. Ez mit jelent pontosan? Azt tudom, hogy van olyan szivattyú aminek ez nem okoz problémát, de azt se tudom, hogy az milyen pontosan.

jún. 28. 19:26
 1/2 anonim ***** válasza:
Nem omolhat össze,ez fizikai képtelenség.Viszont a vízréteg boltozata BE omolhat ami elzárja a víz utját a cső írányába.Egy kútfúró ezt megoldja.
jún. 28. 22:17
 2/2 anonim ***** válasza:
Bevallom,nem olvastam végig az írásod.Nos,ha norton kúttal tudsz vízet nyerni az azért van mert nagyobb a szívó ereje mint a szivattyúnak.
jún. 28. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!