Melyik a legjobb technika a fej feletti pozícióhoz,
MIG/MAG hegesztés esetén?
Figyelt kérdés
Elég csak simán tolni/húzni vagy inkább valamilyen mintát( háromszög, Z, stb.) követni?
Próbáltam tolni, az első varrat kb tökéletes, a második (60fokos) varrat még oké, de a harmadik (30 fokos) varrat egy picit beleég a másodikba.. az utolsó varratot kevesebb amperrel is próbáltam már..
Ha szegélybeégéses, akkor a feszültség magas. Próbáld korán észrevenni, ha túl domború, és csak simán engedd el a gombot egy kis időre, ha már a beállítás ennyit enged ugye... Nagy cégek nagy műhelyeiben is elég sokszor lehet hallani, ahogy kattognak a gépek a lövöldözéstől, ez gyöksornál vagy vékony lemeznél nem is mindig megkerülhető. Minősítésen persze elvárják, hogy úgy illessz és úgy állítsd be a gépet, hogy ne kelljen püfölni a mechanikát, de ott is többre mész, ha leállsz és új indítást köszörülsz, ha kezd hővel telítődni az anyag.
jún. 24. 22:56
2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Az elengedéses módszer nem segít(het)! Minősítésre tanulok hegeszteni de a mester telibeszar mindenkit… egy kb 25-30 cm hosszú ,6mm falvaszagságú lemezzel dolgozunk, amit vízszintesen fej felett kell összevarrni, próbáltam többször játtszani az amperrel, az eddigi legjobb, az 200A az első sor,lassabb tempóval, 200A a második sor gyorsabb tempóval es 180A a harmadik sor…Muszáj tolni a pisztolyt, nem fogadják el a háromszög,u,z stb mintákat… Bár rengeteg videót néztem erről a pozícióról, sehol sem láttam hogy simán tolják a pisztolyt…
jún. 29. 13:13
3/3 anonim válasza:
Lehet játszani feszültségcsökkentéssel, hogy ne legyen szegélyes. Lehet olyat, hogy már a másodikat is próbálod keskenyebbre rakni, kicsit pofátlanabbul a széle felé elcsúszva. Lehet kicsit csalni a gyököléssel is, hogy még szebben beférjen a harmadik. Előfordul olyan, hogy van a gépen ívkeménység állítás, ez a legrégebbieken egy sima kimenő tekercs, aminek több leágazása és off közt lehet egy váltókapcsolóval ügyeskedni. Nincs minősítésem, hirtelen több ötletem se, hátha jön más is. Egyébként index.hu fórumon nagyon jó a közösség a hegesztés topikban: [link]
Igencsak megérhet egy próbát, még ha kicsit hosszabb is a válaszidő olykor.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!