Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hegesztő szakember megalapozot...

Mindentakaroktudni kérdése:

Hegesztő szakember megalapozott véleményét kérem! A MAKITA cég logója alatt reklámoznak 29.500.-Ft.7000W-os 3 az egyben lézer hegesztő pisztolyt, hegesztésre, vágásra, rozsda eltávolításra. Használható ez a termék? Mi a tapasztalat vele?

Figyelt kérdés
Csak szakmailag hozzáértő válaszát kérem! Köszönöm:
máj. 31. 17:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%
Kizárt dolog, hogy Makita, valami kínai gagyi lehet. 30 ezerért jó ha kapsz egy inverteres pálcás hegesztőt, nem pedig egy mindent tudó gépet.
máj. 31. 18:27
 2/11 veszettkecske ***** válasza:

Ehhez nem kell szakember, ez kamu egyértelműen. De ha linket küldenél abból sokkal több kiderülne, mert gondolom ezt neten találtad.

Ilyesmi :

[link]

?

júl. 4. 12:25
 3/11 A kérdező kommentje:
Igen ez az a Makita lézerhegesztő.
júl. 5. 00:43
 4/11 veszettkecske ***** válasza:

Nos, érdekes a dolog,

még két helyen találtam ezt a "terméket" meg, ez az egyik:

[link]

Szóval, az a helyzet, hogy ez csak a "pisztoly" -azaz, ehhez még kell egy nagy-teljesítményű "lézergenerátor" vagy "lézergép" ilyesmi:

[link]

és ezt a pisztollyal a QBH joint (optikai lézercsatlakozó) csatival kell összekötni. Amúgy ezért megtévesztő a hirdetés, és nem is tudom, hogy makita-e valójában.

júl. 5. 11:58
 5/11 veszettkecske ***** válasza:

Szóval most már kimondható, hogy megtévesztő a hirdetés, mivel a QBH joint-

ból a képen egy konnektordugó jön ki kábelen :D Ez a pisztoly nyelénél van, ide valójában a lézergépből kijövő optikai kábelt kellene csatolni.

A lézergépnek van igazán ára és értéke, ez csak a pisztoly, és kétséges a minősége és a márkája is ezek után, de a lényeg: még ha makita is (?) esetleg, ezt önmagában nem lehet használni.

júl. 5. 12:08
 6/11 A kérdező kommentje:

Igen ez valós magyarázat lehet én is hasonló következtetésre jutottam. Ami engem meglepett az az, hogy amikor a futár kihozta a csomagot, meglepett a gagyi csomagolása valamint a csomag 20dkg súlya. A futár nem engedte kibontani így azt nem tudtam közelebről megvizsgálni. Arra a következtetésre jutottam, hogy ez egy műanyag pisztoly. A hirdetett 3db különböző tartozék "fuvokák" ami a hirdetés szerint vörösrézből készült, már eleve ezek sulyát hozzáadva a pisztoly sulyához pehelykönnyünek bizonyult. Már ez elgondolkoztató.

Abban igazad van, hogy a komolyabb lézer pisztolyoknál külön van a tápegység és a nagy teljesitményű fényt előállitó egység mint az az egymillió forint feletti fiber lézerek esetében van.

Noha az ember joggal gondolhat arra, hogy egy innovatív megoldással a pisztoly fejbe már beépithető a fényt előállitó egység és annak tápja a vezérlő chippel. A hirdetett termék esetében hihetetlennek tartom a pisztoly közvetlen hálózatra való csatlakozásával elérhető 7KW-os teljesitményt. Szerintem ezt ezzel a sulytömeggel elérni? Erős kétségeim vannak. A hirdetésben leírtak egyértelműen hihetően hangzanak de mégis ott motoszkál a kétség. Szeretnék egy olyan valakit találni akinek próbaképpen volt a kezében és használni is tudta ezt az innovatív MAKITA csoda pisztolyt.😀

júl. 5. 18:07
 7/11 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy ha ez átverés, szélhámosság, akkor ez büncselekmény! Hol vannak ebben az esetben a szemfüles nyomozók, a fogyasztóvédelem , adóhivatal,stb. Ma annyira kiszolgáltatott a vásárló!!!
júl. 5. 18:17
 8/11 veszettkecske ***** válasza:
Ekkora pisztolyba legdurvább esetben is max 3-5 W-os félvezető lézert lehetne beépíteni, de azt is aktív hűtéssel , ezzel max 1-2 mm-s fa dolgokat lehetne talán vágni. 7 KW az már igen komoly szilárdtest lézer, ami nem fér el fél köbméternél kisebb helyen. Kizárt, hogy ez a termék tartalmazza a lézerforrást. Amit a súlyáról írtál, az is felettébb gyanús, szerintem jó, hogy nem vetted át.
júl. 6. 11:48
 9/11 A kérdező kommentje:
Igazad van látom azért Te is rendelkezel ezen a téren ismeretekkel, jók a megállapitásaid. Igen 7KW azaz 7000W az már komoly teljesitmény. Van diódás lézergravirozóm 10W-os, gyerekjáték! Méretre a lézerfej akkora mint a 7KW nak hazudott Makita lézerpisztoly. A 10W-os gravirt 300.000.-ért vettem akkor egy 7000W-os fej 29.000.-ért nagyon olcsónak tűnik tehát gyanúsan óvatosságra intett. Ezért is nem vettem át. Csalóktól nem veszek semmit!!! Köszönöm neked a hozzászólásaidat! Megerősitettek abban, hogy jól döntöttem amikor nem vettem át a futártól ezt a bowli szart! Üdvözlettel: István
júl. 6. 12:34
 10/11 veszettkecske ***** válasza:

Igen, engem is érdekel a ez téma is meg sok minden egyéb :)

Tuti átverés ez minden szinten, szomorú, hogy ilyenek vannak és egyre több.

Örülök, ha tudtam segíteni. Üdv: k

júl. 6. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!