Hegesztő szakember megalapozott véleményét kérem! A MAKITA cég logója alatt reklámoznak 29.500.-Ft.7000W-os 3 az egyben lézer hegesztő pisztolyt, hegesztésre, vágásra, rozsda eltávolításra. Használható ez a termék? Mi a tapasztalat vele?
Ehhez nem kell szakember, ez kamu egyértelműen. De ha linket küldenél abból sokkal több kiderülne, mert gondolom ezt neten találtad.
Ilyesmi :
?
Nos, érdekes a dolog,
még két helyen találtam ezt a "terméket" meg, ez az egyik:
Szóval, az a helyzet, hogy ez csak a "pisztoly" -azaz, ehhez még kell egy nagy-teljesítményű "lézergenerátor" vagy "lézergép" ilyesmi:
és ezt a pisztollyal a QBH joint (optikai lézercsatlakozó) csatival kell összekötni. Amúgy ezért megtévesztő a hirdetés, és nem is tudom, hogy makita-e valójában.
Szóval most már kimondható, hogy megtévesztő a hirdetés, mivel a QBH joint-
ból a képen egy konnektordugó jön ki kábelen :D Ez a pisztoly nyelénél van, ide valójában a lézergépből kijövő optikai kábelt kellene csatolni.
A lézergépnek van igazán ára és értéke, ez csak a pisztoly, és kétséges a minősége és a márkája is ezek után, de a lényeg: még ha makita is (?) esetleg, ezt önmagában nem lehet használni.
Igen ez valós magyarázat lehet én is hasonló következtetésre jutottam. Ami engem meglepett az az, hogy amikor a futár kihozta a csomagot, meglepett a gagyi csomagolása valamint a csomag 20dkg súlya. A futár nem engedte kibontani így azt nem tudtam közelebről megvizsgálni. Arra a következtetésre jutottam, hogy ez egy műanyag pisztoly. A hirdetett 3db különböző tartozék "fuvokák" ami a hirdetés szerint vörösrézből készült, már eleve ezek sulyát hozzáadva a pisztoly sulyához pehelykönnyünek bizonyult. Már ez elgondolkoztató.
Abban igazad van, hogy a komolyabb lézer pisztolyoknál külön van a tápegység és a nagy teljesitményű fényt előállitó egység mint az az egymillió forint feletti fiber lézerek esetében van.
Noha az ember joggal gondolhat arra, hogy egy innovatív megoldással a pisztoly fejbe már beépithető a fényt előállitó egység és annak tápja a vezérlő chippel. A hirdetett termék esetében hihetetlennek tartom a pisztoly közvetlen hálózatra való csatlakozásával elérhető 7KW-os teljesitményt. Szerintem ezt ezzel a sulytömeggel elérni? Erős kétségeim vannak. A hirdetésben leírtak egyértelműen hihetően hangzanak de mégis ott motoszkál a kétség. Szeretnék egy olyan valakit találni akinek próbaképpen volt a kezében és használni is tudta ezt az innovatív MAKITA csoda pisztolyt.😀
Igen, engem is érdekel a ez téma is meg sok minden egyéb :)
Tuti átverés ez minden szinten, szomorú, hogy ilyenek vannak és egyre több.
Örülök, ha tudtam segíteni. Üdv: k
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!