Lehet csinálni magozót. A rozsdamentes magozórosta elég borsos áron van. Én úgy csináltam, hogy vettem egy késes keverőszárat: [link]
150-es PVC cső (vagy KG), kb. 1 méteres, az alját ledugóztam egy külső dugóval, és a cső feléig kifúrkodtam sűrűn 6.5-es fúrószárral (gyak. így egy rosta). Csövet beleállítom egy hordóba, megtöltöm kb. félig és ráeresztem a keverőszárat. Csak a mag marad a csőben, meg némi héj. Teljesen jól működik, kb. 2-3x lehet rátölteni a csőben a magokra, utána üríteni kell. Ha több 100kg-ról van szó, akkor ellehet lenni vele egy darabig, az biztos, de még így is kevésbé macerás, mint az, ahogy egyesek csinálják, hogy magon erjesztenek, majd erjedés után szűrik a cefrét (ott rengeteg rostot is veszítesz, aminek nem mellesleg az erjedés után szintén van alkoholtartalma. Arról nem beszélve, hogy a magon erjesztés nem jó, mivel az amigdalin az kb. az első 24 órában kiázik (baromira mindegy, hogy egész mag vagy tört), másrészt ha nem te főzöd és nem aznap főzik, amikor viszed a cefrét, akkor 1-2 nap állásban egy felnyitott, átmozgatott cefre képes ecetesedésnek indulni olyan mértékben, hogy azzal már jelentősen veszítesz az alkoholtartalomból.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!