Munkáltatói adókedvezmény megváltozott munkaképességű munkavállaló után? Jogosultságok, adókedvezmények?
Sziasztok
Van egy kérdésem hozzátok, hátha valaki tud segíteni. Leszázalékolt megváltozott munkaképességű vagyok és fogyatékossági támogatást is kapok. Ha egy cég felvesz engem dolgozni, mondjuk 200.000 Ft-os bérrel, akkor hány százalék adókedvezményt kap utánam?
Egy másik kérdés is felmerült bennem: a leszázalékoltsági papírom hivatalosan lejárt áprilisban, de még mindig kapom a nyugdíjat/segélyt. Akkor most hivatalosan le vagyok százalékolva, vagy nem? Egy cég ezt amúgy is látja az adószámomból, de azért szeretném tisztázni.
Köszönöm a segítségeteket!
": a leszázalékoltsági papírom hivatalosan lejárt áprilisban"
Nem hívtak be a kétévente kötelező felülvizsgálatra?
Hány éves vagy? Esetleg már jogdíj jogosultság előtt vagy 5 évvel, ami leszázalékoltként is védett kornak számít?
A TB számod nem változik, ha leszázalékolt vagy, ha nem.
A járadékod megnevezése változik: öregségi nyugdíj, rokkantsági, rehabilitációs, stb.
Kellett kapnod értesítést arról, hogy mikor lesz a felülvizsgálatod, vagy arról, hogy már nem szükséges, mert nyugdíj előtti védett korban vagy.
Járj utána.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!