Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ez most vajon átverős üzenet?

Ez most vajon átverős üzenet?

Figyelt kérdés

Egy csomó féle átverős üzenettel találkoztam már.Most viszont elgondolkodtam,anno egyszer rendeltem kínából és kaptam üzenetet,hogy vámot kell fizetni a termékre.Gyanús volt de kiderült valós,most egy hasonló üzenetet kaptam.Várok külföldről egy csomagot bár nem kínából egy Phanteks házhoz cuccokat mondjuk nem tudom a cég székhely melyik országban van vagy honnan küldik a termékeket de tőlük rendeltem pár pót alkatrészt.

Ez szerepel pl az üzenetben "A csomag átvétele érdekében szükséges kifizetnie a vámkezelési díjat és egyéb költségeket, melyek összege: 139.55 HUF."

Erről az email címről érkezett Magyar Posta <digitalhelpdesk@kp.gov.pk>

Van csomag szám is de ha beírom a posta nyomkövetőjébe ezt írja ki "A megadott küldeményre vonatkozóan a rendszer sajnos nem talált adatot."

Mintha nem is létezne a csomag.

Viszont a postának nem találtam elérhetőséget ahol érdeklődhetnék,hogy ez most valós e vagy csalás.

Az üzenetben van egy most fizetek gomb is.

jún. 21. 22:12
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nincs min elbizonytalanodni, garantáltan kamu a levél.

A Magyar Posta egészen biztosan nem használja a digitalhelpdesk@kp.gov.pk címet, mivel ez egy pakisztáni kormányzati cím - amit valószínűleg nem is az használ, aki küldte a levelet, csak szerencsédre nem vették a fáradtságot, hogy a Magyar Posta címéről küldjenek neked levelet.

A Magyar Posta a kozponti.ertesites@posta.hu címről kommunikál.

jún. 25. 20:38
 12/13 anonim ***** válasza:
Az csak veletlen egybeeses, hogy most rendeltel... pont erre alapoznak, hogy ha epp var valaki pont kulfoldi csomagot, az raharap a csalira... nekem is kuldozgetik, de en ugye csak belfoldrol rendelek altalaban, igy sosem meg sem fordult a fejemben, hogy valos lehet.
jún. 25. 20:42
 13/13 anonim ***** válasza:
Az us feltünhetne, hogy fillèrek szerepelnek az összegben. 139 forint 55 fillér.
jún. 25. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!