Ez most vajon átverős üzenet?
Egy csomó féle átverős üzenettel találkoztam már.Most viszont elgondolkodtam,anno egyszer rendeltem kínából és kaptam üzenetet,hogy vámot kell fizetni a termékre.Gyanús volt de kiderült valós,most egy hasonló üzenetet kaptam.Várok külföldről egy csomagot bár nem kínából egy Phanteks házhoz cuccokat mondjuk nem tudom a cég székhely melyik országban van vagy honnan küldik a termékeket de tőlük rendeltem pár pót alkatrészt.
Ez szerepel pl az üzenetben "A csomag átvétele érdekében szükséges kifizetnie a vámkezelési díjat és egyéb költségeket, melyek összege: 139.55 HUF."
Erről az email címről érkezett Magyar Posta <digitalhelpdesk@kp.gov.pk>
Van csomag szám is de ha beírom a posta nyomkövetőjébe ezt írja ki "A megadott küldeményre vonatkozóan a rendszer sajnos nem talált adatot."
Mintha nem is létezne a csomag.
Viszont a postának nem találtam elérhetőséget ahol érdeklődhetnék,hogy ez most valós e vagy csalás.
Az üzenetben van egy most fizetek gomb is.
Nincs min elbizonytalanodni, garantáltan kamu a levél.
A Magyar Posta egészen biztosan nem használja a digitalhelpdesk@kp.gov.pk címet, mivel ez egy pakisztáni kormányzati cím - amit valószínűleg nem is az használ, aki küldte a levelet, csak szerencsédre nem vették a fáradtságot, hogy a Magyar Posta címéről küldjenek neked levelet.
A Magyar Posta a kozponti.ertesites@posta.hu címről kommunikál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!