Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ez most vajon átverős üzenet?

Ez most vajon átverős üzenet?

Figyelt kérdés

Egy csomó féle átverős üzenettel találkoztam már.Most viszont elgondolkodtam,anno egyszer rendeltem kínából és kaptam üzenetet,hogy vámot kell fizetni a termékre.Gyanús volt de kiderült valós,most egy hasonló üzenetet kaptam.Várok külföldről egy csomagot bár nem kínából egy Phanteks házhoz cuccokat mondjuk nem tudom a cég székhely melyik országban van vagy honnan küldik a termékeket de tőlük rendeltem pár pót alkatrészt.

Ez szerepel pl az üzenetben "A csomag átvétele érdekében szükséges kifizetnie a vámkezelési díjat és egyéb költségeket, melyek összege: 139.55 HUF."

Erről az email címről érkezett Magyar Posta <digitalhelpdesk@kp.gov.pk>

Van csomag szám is de ha beírom a posta nyomkövetőjébe ezt írja ki "A megadott küldeményre vonatkozóan a rendszer sajnos nem talált adatot."

Mintha nem is létezne a csomag.

Viszont a postának nem találtam elérhetőséget ahol érdeklődhetnék,hogy ez most valós e vagy csalás.

Az üzenetben van egy most fizetek gomb is.

jún. 21. 22:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%

Postai ügyfélszolgálat.

Részleg elérhetőségének pontosítása.

Az ügyednek van valamilyen azonosítója, - amelynek jelenlegi státuszát lekérdezed.

jún. 21. 22:16
 2/13 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom nekem inkább tűnik csalásnak mert az emailcím erre az oldalra mutat ami a képen van ez meg nem magyar.

[link]

jún. 21. 22:22
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
A postának nem ilyen az email címe, kamu
jún. 21. 22:29
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Pskidztáni az e-mail cím.
jún. 21. 22:46
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Akkor meg nincs mit kérdezni!

De ha hivatalos forrásokon utána jársz, egyértelmű választ adnak - és még tudod is jelezni nekik, hogy ha a nevükben garázdálkodik valaki!

jún. 22. 00:37
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
A posta email címe sokkal egyszerűbb, kozponti.ertesites@posta.hu(valami ilyesmi,most épp nincs tőlük üzim) a gov-ot eleve csak állami szervezetek,minisztériumok,adóhatóság stb.használhatja.A posta hiába állami cég nem használja.
jún. 22. 00:51
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelmű átverés.
jún. 22. 09:04
 8/13 anonim ***** válasza:
78%

Ez a fajta átverés nagyon gyakori. És döbbenetes, de van olyan, aki be is dől neki. Én egy egyszerű kérdést szoktam feltenni: Vársz valahonnan csomagot? Nem. Akkor mi a jó istennek adtad meg a kártyát adataid a cvv kóddal együtt? Hát mer… hát… azt hittem… Mit?

Te rendeltél valamit? Küldhet neked csomagot ismerősöd?

jún. 22. 09:08
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Te magad is képes voltál utánajárni, hogy nem valós (a posta hivatalos rendszere szerint nem létezik ilyen csomag), mégis elbizonytalanodtál. A posta oldalán fent vannak a vámkezelési díjak is, valami 700 forintról indul, ami megint nem egyezik a százvalahány forinttal. De a leglényegesebb ami kiüti a szemet: a feladó e-mail címe. Vagy az oldal amire el akarnak irányítani, hogy semmi köze a magyar postához.

Ez az első amit meg kell nézni: kitől jött az üzenet. Utána, hogy mit akar elérni, és ezt hogyan kell megvalósítani. Az első pontnál a csalások 100%-a megbukik, és onnantól kezdve nem is kell a többire figyelni. Ugyan a posta nevében, de soha nem a hivatalos címeiről leveleznek a csalók. Neked elég annyit ismerned, hogy a posta kizárólag a "posta.hu" címről fog üzenetet küldeni, és minden más ami erre csak hasonlítani próbál (postahu.com, huposta.net, posta.co), az nem lesz igazi.

Az SMS-eknél a linkrövidőkkel trükköznek ami elfedi a valódi címet, de azt megnyitva sem a posta oldalára irányítanak, és a böngésző címsorából látható lesz a különbség akkor is, ha magát a felületet is lemásolta egy csaló oldal.

jún. 22. 09:51
 10/13 A kérdező kommentje:

8/

Igen rendeltem ahogy írtam is.Bár azt nem tudni mivel küldik a csomagot mert amúgy még nem kaptam magától a cégtől jelzést.

jún. 22. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!