Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit gondolsz? Létezik az a...

Mit gondolsz? Létezik az a gonoszság a világon, amit az ember megfogalmazott magának, mint gonoszság? 20F

Figyelt kérdés

Egy tiktokker live -ja nagyon megfogott, a nevét elfelejtettem. Jézus valóban azt mondta a kereszten, hogy "Atyám bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek."

Na most nézzük meg ezt a valóságban. Mondjuk egy személyiségzavaros, vagy rossz berögződésű ember valóban nem lát magára. Más azt mondja hogy gonosz, de ő erről nem tud. Egy pszichopata tudja, van rálátása, de nem érzi át.

Ez nagyon filozófiai kérdés. Valóban csak arról lenne szó a világon, hogy a "tudatlanság" az, ami létezik, és nem a gonoszság?

jún. 18. 11:03
 1/2 A kérdező kommentje:

Mint mondjuk én, aki rossz gyerekkor miatt gyűlölöm a negatív szülőket. Jól megválogatom hogy kik azok, akik érdemelnek tőlem empátiát. Egy ilyen toxikus alkoholista szülő tőlem nem kaphat empátiát. Csakis az, aki velem normális és megérdemli.

Nekem ez a berögződésem, a természetem. Ettől függetlenül nem tartom magamat rossznak, sem gonosznak. De egy ilyen szülő/ember aki magára ismer, könnyen vall engem egoistának és rosszindulatúnak. Pedig nem.

Az ő szemszögéből gonosz vagyok, de az enyémből nem.

Ez is egy példa erre a témára.

jún. 18. 11:23
 2/2 anonim ***** válasza:
Mivel a "gonosz" nem egy egzakt érték mint mondjuk a pi, mindenki azt ért alatta amit akar. Innentől pedig csak filozófia az egész.
jún. 18. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!