Mit gondolsz? Létezik az a gonoszság a világon, amit az ember megfogalmazott magának, mint gonoszság? 20F
Egy tiktokker live -ja nagyon megfogott, a nevét elfelejtettem. Jézus valóban azt mondta a kereszten, hogy "Atyám bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek."
Na most nézzük meg ezt a valóságban. Mondjuk egy személyiségzavaros, vagy rossz berögződésű ember valóban nem lát magára. Más azt mondja hogy gonosz, de ő erről nem tud. Egy pszichopata tudja, van rálátása, de nem érzi át.
Ez nagyon filozófiai kérdés. Valóban csak arról lenne szó a világon, hogy a "tudatlanság" az, ami létezik, és nem a gonoszság?
Mint mondjuk én, aki rossz gyerekkor miatt gyűlölöm a negatív szülőket. Jól megválogatom hogy kik azok, akik érdemelnek tőlem empátiát. Egy ilyen toxikus alkoholista szülő tőlem nem kaphat empátiát. Csakis az, aki velem normális és megérdemli.
Nekem ez a berögződésem, a természetem. Ettől függetlenül nem tartom magamat rossznak, sem gonosznak. De egy ilyen szülő/ember aki magára ismer, könnyen vall engem egoistának és rosszindulatúnak. Pedig nem.
Az ő szemszögéből gonosz vagyok, de az enyémből nem.
Ez is egy példa erre a témára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!